50. Kütüphane Haftası Tire İlçe Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen söyleşi ile kutlandı.



Ergün ÇELİK


ilçe çapında ilk, orta ve liselerde çeşitli etkinliklerle kutlanan Kütüphane Haftası nedeniyle, Tire İlçe Halk Kütüphanesi'nde öğretmen yazar Cahit Kaya ilçedeki her okuldan gelen öğrencilerle söyleşi yaptı.



kitap okumanın öneminin anlatıldığı söyleşide öğretmen ve yazar Cahit Kaya, toplum olarak neden okuma alışkanlığının olmadığına ve okuma alışkanlığı kazanmak için yapılması gerekenlere değinerek, "Okumak bir alışkanlık olmalı. okuma alışkanlığı önce ailede başlar. çocuk ebeveynlerinin kitap, gazete ya da dergi okuduğunu görür ise bu alışkanlığı küçük yaşta kazanabilir. çocuğun okumayı bilmediği yaşlarda ona ebeveynler olarak kitap okuyabiliriz. Daha sonra okul hayataına başlayan öğrenciyi öğretmeni yönlendirerek bu alışkanlığı kazandırabilir. öğretmen öğrenciyi ödüllendirdiğinde örneğin o öğrencinin okuma alışkanlığı artabilir ve diğer öğrenciler de heves eder, merakları artar" dedi.


öğretmenin hayattaki ve öğrenilmesi gereken herşeyi öğretemeyeceğine dikkat çeken Kaya, "Öğretmen çocuğun ilgi alanına göre de okuma alışkanlığını yönlendirebilir. Örneğin çocuk hayvanlara ilgi duyuyorsa bu konudaki kitap ve dergilere yönlendirilebilir" dedi.


öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Yazar Cahit Kaya, öğrencilere kitaplarını imzaladı.
Editör: Haber Merkezi