Değerli okuyucular bu haftada hep beraber eğitimciler eğitimin neresinde diye şöyle bir bakalım isterseniz?

Güzide şehrimizin nüfusu merkezde 55 bin civarında olmasına rağmen 1992 yılında Anadolu Lisesi, akabinde 2004 yılında Anadolu Öğretmen Lisesi açılarak eğitim alanındaki ilerleme durdurulmuş, bu gün iş başında bulunan idarecilerce şehrimizde eğitim alanında ilerleme adına bir çivi dahi çakılmamıştır. Ama komşu ilçelere bir göz atacak olursak burnumuzun dibindeki 20 bin nüfuslu Bayındır’da iki Anadolu Lisesi’ne ek olarak bu yıl bir de Anadolu öğretmen Lisesi açılmıştır. Hemen dönüp öteki yanımıza bakacak olursak nüfusu İlçemiz nüfusuyla at başı giden Ödemiş’te üç Anadolu Lisesi, bir Anadolu öğretmen Lisesi ve bir Rehberlik Araştırma Merkezine ek olarak bu sene binası dahi olmadığı halde başka bir okulun binasında geçici olarak Fen Lisesi hizmete girmiş durumdadır. Bu her iki ilçenin idarecilerini, Eğitimcilerini ve Siyasilerini alkışlıyorum.
Bunun yanında İlçemizde okul olabilecek binalar bomboş dururken idareci ve eğitimcilerimizin hiçbir adım atmadan koltuklarında bomboş durmalarına bir anlam veremiyorum. Buna bir anlam veren varsa lütfen beri gelsin. İlçemizin havasından mıdır, yoksa suyundan mı bilmem amma bu ilçede idareci olanlar nedense kimin ayağına bir çelme atılacak onun yerine hangi yandaş yoldaş nereye, hangi suyun başına getirilecek bunlarla uğraşıp, ufak hesaplarla, açık arama teknikleri üzerine yoğunlaşıveriyorlar. İnanın bunlarla vakit öldürmek yerine elbirliğiyle eğitim alanında atılımlar yapmak için projeler üretilip hayata geçirilmeye çalışılsa idi, bunlarla hükümetin kapısına gidilseydi, iktidarın ilçe temsilcileri de bu konuda ellerine taşın altına koymak için bir dakika bile tereddüt etmezlerdi. Çünkü onlar da bu toprakların çocukları ve kendi memleketlerine konulacak bir tuğlada kendilerinin de bir kürek harcının olmasına isterlerdi. Fakat eğitimin başındaki idarecilerin Tire’nin eğitim alanında yapacak olduğu atılım ile ilgili bir gailesi olmayınca siyasiler ne yapsınlar, nihayetinde ağlamayan çocuğa meme verilmez.
Demek ki neymiş sevgili okurlar bizi idare edenlerin önce bizleri ve ilçemizi sevmesini öğrenmesi şartmış. Bu da illaki eğitim gerektirir. Eğitim şart yani.

 

Hoşça kalın sağlıcakla kalın. Aydınlık yarınlar tüm milletimin olsun.