Zaman zaman maddi hasarlı kazaların da olduğu, resimde de görmüş olduğunuz Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerindeki bu noktada bir şeyler ters gidiyor. Yolu sürekli kullanan sürücüler, içinde bulundukları durumu anlayarak birbirlerine yol veriyor. Ancak bu durum çok büyük riskleri de beraberinde getiriyor.

 

fsm-kavsak

        Rafet Saygılı Caddesi’nden Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’na çıkarak, karşı tarafta bulunan TOKİ yoluna girmek isteyen sürücüler, yolun bu bölümünü çift taraflı olarak ters yönden giderek geçiyor.Çünkü daha önce bu geçişler için açık olan bu noktadaki orta refüj geçişlere kapatıldı.Bu durumda sürücüler toptancı halinin oradan dolaşmaktansa, buradan kısa süreli ters yönden geçmeyi uygun buluyor.Bazı zamanlar küçük çaplı kazaların da olduğu bu yolun kullanımı her geçen gün artıyor.

        Bu yoldaki bir diğer problem de,bazı motorsiklet ve araç sürücülerinin hız denemesi ve yarış yapması. Bu da çok tehlikeli ve her an ciddi kazalara sebebiyet verebilecek bir risk.

       Ben buradan yetkililere sesleniyorum. Gelin bu sefer kimse ölmeden tedbir alalım. Gereken her ne ise bir an önce uygulayalım.O noktada bekleyerek  ters yönde giden sürücülere cezai işlem daha önce uygulandı, fakat bu bir çözüm olmadı. Çözüm nedir bunu tartışalım ve halkımız için en uygunu ne ise bir an önce uygulamaya koyalım.Çok geç olmadan olası bir facianın önüne bu sefer geçeceğimiz kanaatindeyim.Dilerim kimsenin burnu bile kanamaz.

Sağlıcakla kalın.

Saygılarımla.