Değerli okurlar tarih 18 Mayıs 2012, Yer Kurtuluş İlköğretim Okulu Öğretmenler odası, konu 4×3 Eğitim sistemi olarak tabir ettiğim sisteme geçişte okul dönüşümlerinin planlaması, toplantı başkanı Tire kaymakamı Sayın Hüseyin ERGİ, katılımcılar Merkez İlköğretim Okul Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Yetkilileri ve Sendika başkanları. İşte bu toplantıda ben sendikam adına söz aldığımda geçmişte bu ilçenin yükünü bir bağımsız ve iki de Lise bünyesinde ortaokul’un kaldırdığını beyan ederek bu gün nüfusun ikiye katlandığını düşünürsek bir Lise bünyesinde (İmam Hatip) olmak üzere beş bağımsız ortaokulla, şehrin yayılımı göz önüne alınarak taş çatlasa altı bağımsız ortaokulla bu dönüşüm işinin çözülebileceğini söylemiştim. Ancak sakalımız yok diye midir nedir Sayın kaymakam başta olmak üzere bizim bu teklifimizi hiç kimse dikkate almadı. Şimdi yani 2 Mayıs 2013 tarihinde Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün Genelgeleri gereği bu defa Tire Öğretmen evinde aynı ekibi ve Aile Birliklerini tekrar Toplayan Sayın Kaymakam Bey genelgeyi uygulayarak ilkokulların ve ortaokulların bağımsız olacağını söyledi. Şimdi bu benim 349 gün önce teklif ettiğim durum değil mi? Bizlere her zaman olduğu gibi yine haklı çıkmanın gurur ve mutluluğunu yaşattıkları için kendilerine teşekkür ettim. Tabi olay bununla kalmadı. Toplantıda bu durumdan memnun kalan üç kişi gördüm. Bunlardan birisi de bir zamanlar açık açık kanka sendika olduklarını söylediğim sendikanın ilçe temsilcisi. Bu durumdan üç kişi dışında kimse memnun değildi ve ölçüler içerisinde herkes itirazını ortaya koydu. Çünkü genelgede açıkça belirtilmesine ve kendilerinin üstüne basa basa söylemesine rağmen 80.Yıl Cumhuriyet okulunda İlkokul ve ortaokulu bir arada tutma çabaları diğer okul velilerini ister istemez ayaklandırdı. Bunu yerel basından da izledik. (Basında yer almayan okullar da var.) Arkadaşlar bir iş yapıyorsanız herkese eşit mesafede davranın ki insanlar “şeriatın kestiği parmak acımaz” desin. Siz bir okulu bir arada bırakırken ve  avuç içi kadar bahçesi olan bir okulda çocuklarımızı sıkış tepiş hapsetmeye çalışırken diğer fiziki imkanları birkaç rütuşla halledilebilecek koca koca okulları öğrencisiz bırakmaya çalışırsanız bu hem çifte standart olur, hem de insana zulüm olur ki ben ne sendikam adına ne de şahsım adına bunu kabul edemem, baş sallayamam. Sayın Kaymakam Bey bana ne kadar muhalefet derse desin ben dik durmaya devam edeceğim. Bu planlamanın iptal edilerek üzerinde daha ince çalışılan, daha detaylı, kimsenin mağdur edilmeyeceği bir planın hayata geçirilmesi için elimden gelen her şeyi yapacağım. Çünkü ben bu İlçenin çocuğuyum ve bu ilçede olacağım. Çünkü benim köklerim burada. Yani hiç bir yere gitmiyorum. Ekmeğinden yiyip suyundan içtiğim bu ilçeye her zaman bir vefa borcum vardır.

 

 

        İnkılap okulunun ortaokul öğrencilerini Cumhuriyet okuluna taşımaya çalışanlar galiba Turan mahallesinin sınırlarını, İbn-i Melik Mahallesinin sınırlarını; öte yandan İstiklal, Ali İhsan Kalmaz, Atatürk ve Merkez Mendereste planlama yapanlar İstiklal, İhsaniye, Duatepe ve Karacaali Mahallelerinin sınırlarını bilmiyorlar. Bu planlamayı yaparken Muhtarlar var mıydı? Eğer vardıysa öğretmen evindeki toplantıda neden yoklardı. Sizler Sayın kaymakam bey yapmış olduğunuz planlamayla tekrar başka bir yanlışa imza atmaktasınız.  Nasıl 18 Mayıs 2012 tarihinde bizlere sunmuş olduğunuz planlamayı kabul etmemişsek şimdi yine bu planlamanın yanlışlıklarla dolu olduğunu hem öğrencileri hem de velileri mağdur eden bir plan olduğunu gördük ve kabul etmiyoruz ve tepkimizi de açıkça ortaya koyuyoruz. Aklınızdan çıkartmayınız ki bizler sadece üyelerimizin Sendika Başkanları değiliz, toplumun ve sizlerin de başkanlarıyız.

 

 

        Bu toplantıda teklif etmeme rağmen niçin bir yazman seçilip tekliflerimiz ve itirazlarımız tutanak altına alınmamış ve toplantı bitiminde bizlere imzalatılmamıştır. Geçen yıl olduğu gibi sendikalar istemediği halde “sendikalar böyle istedi” diyerek bütün sorumluluğu sendikaların üstüne atmak için mi?

 

 

        Son olarak Tire ilçemizin idarecilerinden âcizane bir talebim var. Lütfen sorunun değil çözümün odak noktası olun. Bilmenizi isterim ki iyi ve güzel, doğru ve insan hak ve onuruna layık şekilde yapılan hiçbir işleme hiç kimse muhalefet olmaz. Bizler yanlışlara, yıkımlara ve bölünmelere hep muhalefet olmuşuzdur ve olmaya devam edeceğiz. Ta ki idareler birleştirici ve bütünleştirici oluncaya dek.

 

 

        Sürçü lisan eylemdimse affola, Türk dünyasının 3 Mayıs Türkçülük günü kutlu olsun. Hoşça kalın.