İzmir’in Tire ilçesinde meydana gelen toprak kaymasında facianın eşiğinden dönüldü. Akşam saatlerinde aşırı yağmur nedeniyle gevşeyen zeminden kopan dev kaya parçası tepeden yuvarlanarak, dört kişinin yaşadığı Kayhan ailesinin evinin yatak odasına girdi. 

DEPREM OLUYOR ZANNETTİLER
Olay, akşam saatlerinde Çayırlı mahallesi Yörükler kırsalında meydana geldi.  Kayhan ailesi ile akşam yemeği için toplanmışken evleri aniden depremi andıran büyük bir gürültü ile sarsılmaya başladı. Ne olduğunu anlamaya çalışan Kayhan ailesi sarsıntının ardından meydana gelen ve adeta patlamayı andıran gürültü ile şok oldu. Toprak kayması nedeniyle evin hemen üstündeki tepeden kopan 4-5 ton ağırlığındaki dev kaya parçası, Kayhan ailesinin yatak odasını duvarını delerek evin içine girmişti. 

 

EV BOŞALTILDI
Gördüğü manzara karşısında şoke olan Hasan Kayhan (45), “Evde, annem Fatma, kardeşlerim Mustafa ve Ahmet Kayhan ile birlikteydik. Duvarın önünde yatakların bulunduğu yüklük paramparça olmuş. Şaşkınlığımız üzerimize attıktan sonra çamurdan kurtarabildiğimiz eşyalarımızı kurtardık. Evimizin hemen üzerinde bulunan tepede daha büyük bir kaya mevcut. Günlerdir yağan yağmur yüzünden o kayanında düşme tehlikesi bulunuyor. Yetkililer, can güvenliğimiz için evi boşaltmamızı söylediler. Bu olay biz gece uyurken meydana gelseydi kurtulamayabilirdik. Allahın sevgili kullarıymışız” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi