Tire’de meydana gelen trafik kazasında, otomobil sürücüsü motosikleti görmedi ve yola çıktı. Yaşanan kazada motosiklet sürücüsü ciddi şekilde yaralandı.

                                          

Ergün ÇELİK

Kaza bugün saat 12:00 sıralarında Tire’nin en işlek caddelerinden biri olan İstasyon Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre; Emre Yıldırım (19) yönetimindeki 35 YIB 41 plakalı motosiklet İstasyon Caddesi’nde, Cumhuriyet Meydanı’ndan Tren Garı yönünde seyir halindeydi. İstasyon Caddesi ile Ali Okan Caddesi’nin kesiştiği kavşağa geldiği esnada, Ali Okan Caddesi’nden Cumhuriyet Meydanı yönüne dönmek isteyen M.Y.B. yönetimindeki otomobil bir anda yola çıktı.

Bir anda önüne çıkan otomobile çarpan motosiklet sürücüsü, çarpmanın etkisiyle yola savruldu. Her iki araçta da hafif maddi hasar meydana gelirken, motosiklet sürücüsü Emre Yıldırım, dizinden ve bacağından ciddi şekilde yara aldı.

 

AMBULANS BEKLENDİ

Kazayı çevreden gören vatandaşlar hemen yaralının yardımına koşarken, yoldan geçmekte olan bir doktor ise olay yerinde yaralıya yardımcı oldu. Tire’de bulunan her iki ambulans da Tire dışında görevde olduğu için Bayındır’dan gelecek ambulans beklendi. Tire’nin merkezinde yaşanan kazada, yaralı vatandaş yaklaşık yarım saat boyunca caddenin ortasında yattı ve ambulans beklendi. Nihayetinde Tire Devlet Hastanesi’nden gelen hasta nakil aracıyla, yaralı Acil Servis’e kaldırıldı ve müşahade altına alındı.

 

ERCAN ÇELİK: “MOTOSİKLETLER GÖRÜNMEZ DEĞİLDİR”

Kazanın ardından kısa bir açıklama yapan Teira Riders Motosiklet Kulübü Başkanı Ercan Çelik, “ Motosikletlerin de trafikte tüm araçlar kadar hakkı vardır. Lütfen motosikletleri görün. Diğer araçlarda kaporta var, motosiklette ise tüm darbeyi sürücü alıyor. Motosikletlerin trafikte araç yerine konulmaması, görmezden gelinmesi yüzünden maalesef birçok kaza yaşanıyor ve bu kazalarda motosiklet sürücüleri yaralanıyor hatta hayatını kaybediyor. Bugün yaşanan kazada kimin kusurlu olduğu polis raporundan sonra ortaya çıkacak. Yaralanan motosiklet sürücüsü Emre Yıldırım’a acil şifalar diliyorum.” şeklinde konuştu.

 








Editör: Haber Merkezi