Tire’de akıllara durgunluk veren tarihi eser dolandırıcılığı yaşandı.

Ergün ÇELİK

Geçtiğimiz günlerde Tire’nin Güme Köyü’nde meydana gelen olay bu kadarına da pes dedirtti. İddaya göre Güme’de yaşayan O.D. isimli vatandaşın yanına gelen bir kişi, bir yerde tarihi eser tespit ettiğini ve bu tarihi eserleri birlikte çıkarmak istediğini söyledi. Bunun üzerine teklifi kabul eden O.D isimli vatandaş yanına gelen kişiyle birlikte bahsedilen yerde kazı çalışması yaptı. Kazılan yerden önceden konulmuş tarihi eser süsü verilen 3 parça objeyi çıkaran ikili, büyük bir sevinçle kazı yaptıkları yerden ayrılarak sözde tarihi eserleri bir yoğurt kovasında sakladı. Bu sırada tarihi eseri tespit ettiğini iddia eden yabancı şahıs, Tireli O.D’ye buldukları eserleri saklamasını ve onları iyi muhafaza etmesini tembih ederek bulunan parçaları satabilmek için piyasa araştıramasına çıkacağı gerekçesiyle kayıplara karıştı.



ZAMAN ZAMAN ARAYIP PARA İSTİYORDU

Kayıplara karışan ve ismi belirlenemeyen şahıs zaman zaman Tireli O.D’yi arayıp para istiyordu. Tireli O.D’de “nasıl olsa tarihi eserler bende”  diyerek istediği parayı gönderiyordu. Bu sırada Tire Jandarması’na gelen bir ihbar telefonu dolandırıcılık oyununu bozdu. Jandarma Güme’ye giderek O.D.’nin evinde arama yaptı. Yapılan arama sonucunda bir yoğurt kovasına saklanmış vaziyette üç parça sahte tarihi eser ele geçirildi.

O.D  sahte tarihi eserlerin kayıplara karışan kişi tarafından oraya konulduğunu ve o kişi tarafından dolandırıldığını öne sürdü. Yapılan incelemede O.D’nin farklı zamanlarda postane aracılığıyla aynı kişiye yaklaşık 40 bin lira civarında para gönderdiği tespit edildi. Jandarma  olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı. 


Editör: Haber Merkezi