Tire – Selçuk yolunda meydana gelen trafik kazasında yoldan çıkarak takla atan otomobilin içindeki 5 kişi yaralandı.

 

Ercan ÇELİK

 


“Tire’nin Celladı” olarak adlandırılan ölüm yolu yine bir kazaya sahne oldu. Neyse ki bu kez herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Tire’yi Belevi’ne bağlayan karayolunda Pazar günü saat 12:40’ta meydana gelen trafik kazasında yoldan çıkan otomobil takla attı. Otomobilin içindeki 5 kişi yaralandı.

 

İddiaya göre olay şu şekilde gerçekleşti; Tire’de yaşayan Hayri Yılmaz (30) kiraladığı 48 D 7747 plakalı otomobil ile ailesini de yanına alarak Aydın’daki bir nişan töreni için yola çıktı. Araçta yolcu olarak Nurcihan Yılmaz (58), Mehmet Salih Yılmaz (59), Ayşe Tatlı (34) ve Begüm Tatlı (4) bulunuyordu. Tire – Selçuk yolundaki ilk köy olan Çayırlı Köyü’nü geçtikten sonra bir anda kontrolden çıkan otomobil, virajı alamadı ve yoldan çıktı. Yol kenarındaki hendeğe giren otomobil burada takla atarak durabildi.

 

VATANDAŞLAR YARDIMA KOŞTU

Kaza sonucu savrulan otomobilin içinde bulunan Nurcihan Yılmaz ve Mehmet Salih Yılmaz ile 7 aylık hamile olduğu öğrenilen Ayşe Tatlı ve 4 yaşındaki kızı Begüm Tatlı yaralandılar. Sürücü Hayri Yılmaz ise direksiyonda sıkışıp kaldı. Kaza esnasında yoldan geçmekte olan vatandaşlar durarak, kazazede ailenin yardımına koştular.

 

SÜRÜCÜYÜ AKS ÇIKARDI

Kısa süre içinde olay yerine gelen 112 ambulansları yaraları, ilk müdahalelerini yaptıktan sonra Tire Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırdılar. Direksiyonda sıkışan Hayri Yılmaz ise Tire AKS ekiplerinin yoğun çabasıyla sıkıştığı yerden çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

 

Yaralıların herhangi bir hayati tehlikesinin olmadığı öğrenilirken, hamile olan Ayşe Tatlı ve karnında bebeğinin de sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

 

VATANDAŞ İSYANDA

Tire’nin uzun zamandır kanayan yaralarından biri olan Tire- Belevi arası karayolu her yıl onlarca trafik kazasına sahne olurken, yetkililerin ısrarla bu yolun genişletilmesi ya da iyileştirilmesi noktasında herhangi bir adım atmaması Tireli vatandaşları da çileden çıkardı. Olay yerinde kazayı görerek duran bazı vatandaşlar, kazanın yolun dar ve yetersiz olması sebebiyle meydana geldiğini iddia ederek, yetkilileri tekrar göreve davet ettiler.

 

Söz konusu karayolu sadece Tirelilerin değil, Bayındır, Ödemiş, Kiraz ve Beydağ gibi çevre ilçelerin de Kuşadası ve Aydın gibi yerlere ulaşımında tek bağlantı noktası konumunda. Bu sebeple yolun üzerindeki trafik oldukça yoğun. Buna ters orantılı olarak da yolun dar ve yetersiz olması kazalara davetiye çıkarıyor.

 

Tire – Belevi arası duble yol yapılıncaya kadar bu gibi kaza haberleri gelmeye devam edecek gibi görünüyor.



Editör: Haber Merkezi