Ergün ÇELİK

Yapılan tüm uyarılara, alınan tüm önlemlere rağmen vatandaşları adeta hipnoz edercesine kendilerine inandıran ve kapanlarına alan telefon ve internet dolandırıcıları, Tire’de de bugüne kadar çok sayıda vatandaşı dolandırarak canlarını yaktı.

 

200 BİN TL DOLANDIRILDI

Kendilerine her seferinde farklı bir senaryo bulan ve bu şekilde insanları kandırarak dolandıran vicdansızların Tire’deki son hedefi yaşlı bir kadın oldu. Eşini kaybetmiş olan 65 yaşındaki E.E. isimli yaşlı kadına musallat olan ve ona kendilerini polis olarak tanıtan ve uydurdukları senaryoya yaşlı kadını inandıran dolandırıcılar, zavallı kadını bu yöntemle tam 3 kez dolandırdı. E.E. isimli kadın yaklaşık 200 bin TL civarında zarara uğratıldı. Evini ve gayrimenkullerini satıp parasını dolandırıcılara kaptıran talihsiz kadın, dördüncü kez dolandırıcıların hedefi oldu. Bir kez daha kendisini dolandırmak için senaryolarını hayata geçiren vicdansızlar, yaşlı kadının Belediye hoparlöründen polisin yaptırdığı uyarı ilanını duyup savcılığa başvurması ve bunun üzerine Tire polisinin harekete geçmesi ile baltayı taşa vurmuş oldu.

 

POLİS 2 GÜN BOYUNCA YAŞLI KADINLA BİRLİKTEYDİ

Telefon dolandırıcılarını yakalamak için plan yapan ve operasyon için düğmeye basan Tire Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, mağdur olan yaşlı kadınla 2 gün boyunca birlikte oldu ve gelen tüm telefonlardaki diyalogları takip ederek E.E. isimli kadını ne yapması gerektiği konusunda yönlendirdi.

 

40 BİN LİRASI DAHA GİDİYORDU

Polis ile hareket ederek, dolandırıcıların 40 bin TL nakit parayı elden verme isteğini kabul eden yaşlı kadın, telefon dolandırıcıların buluşma talebini kabul etti. 24 Mayıs Salı günü, saat 15:00’de Tire Kent Müzesi önünde dolandırıcılarla buluşacak olan yaşlı kadın, buluşma noktasına içinde poşete sarılı vaziyette 1000 TL ile gitti.

 

BULUŞMA NOKTASI KENT MÜZESİ BAHÇESİ

Yaşlı kadını dört bir noktadan takibe alan sivil polisler pusu atarak takibe başladı. Elindeki telefonla dolandırıcı tarafından yönlendirilen yaşlı kadın Kent Müzesi önündeki bir banka oturtuldu. Orada beklerken yanına gelen İ.B. (21) isimli genç şahıs E.E.’den poşeti alıp hızla olay yerinden uzaklaşmak istediği sırada etrafta bekleyen sivil polisler harekete geçti. Polislerin pusu attığını ve yakalanacağını anlayan şahıs, elindeki poşeti ve cep telefonunu atarak kaçmak istediyse de polis memurları bu fırsatı dolandırıcıya vermedi.

 

KAÇMAK İSTEDİ AMA FIRSAT VERİLMEDİ

Gözaltına alınan şahıs, Tire Emniyeti’nde sorguya alındı. Yapılan suçlamaları kabul etmeyen şahsın Şanlıurfa Akçakale ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu ve Salı günü Tire’ye otobüsle geldiği tespit edildi. Zanlı İ.B. sorgusunun ardından Tire Adliyesi’ne sevk edildi.

Editör: Haber Merkezi