Ergün ÇELİK

Feci kaza, Tire’ye bağlı Derebaşı Köyü mevkiinde Tire – Ödemiş yolunda meydana geldi. Yol yapım çalışmalarının devam ettiği Ödemiş – Çatal arasında, duble yol yer yer tek şeride düşüyor. Kaza da tam bu noktalardan birinde meydana geldi.

İddiaya göre Ali Ürekli yönetimindeki 15 NV 624 plakalı süt tankeri, Ödemiş yönünden Tire istikametine seyir halindeydi. Derebaşı Köyü Camii mevkiine geldiğinde, karşı yönden gelen ve Mehmet Arat yönetimindeki 35 DIG 37 plakalı kamyonla çarpıştı. Kazanın ardından yol savaş alanına dönerken, kamyon sürücüsü Mehmet Arat, olay yerinde hayatını kaybetti. Yanında yolcu olarak bulunan Ferruh Bekri ise kamyonun camından uçtu ve yaklaşık 20 metre uzağa savruldu. Süt tankerinin sürücüsü Ali Ürekli de yaralandı.

Olay yerine Tire ve çevre ilçelerden çok sayıda ambulans ve AKS ekibi sevk edildi. Yaralılardan durumu ağır olan Ferruh Bekri, ambulansla Ödemiş Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılırken, süt tankeri sürücüsü Ali Ürekli, Tire Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı.

Olayda hayatını kaybeden Mehmet Arat’ın, tavuk toptancısı olduğu ve kamyonla tavuk taşıdığı öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi