Aydın’ın Söke ilçesinden Tire’ye arazi araçları ile gelmek için yola çıkan off-road topluluğu üyeleri,  Tire’ye bağlı Başköy Mahallesi kırsalında dağları aşarken talihsiz bir kaza yaşadı. Konvoyda bulunan araçlardan biri, 70 metrelik uçurumdan yuvarlandı. Araçta bulunan 3 kişi hayatını kaybetti.

Ergün ÇELİK

HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Tire’nin Başköy Mahallesi dağlık arazisinde bugün öğleden sonra saat 15:15 sıralarında feci bir trafik kazası meydana geldi. Aydın’ın Söke ilçesinden toplanıp yola çıkan, dağ yolları üzerinden Tire’ye gelmeye çalışan 13 araçtan oluşan off-road (arazi araçları ile doğada zor koşullarda yol alma) topluluğu üyeleri, konvoyda bulunan arazi araçlarından birinin uçuruma yuvarlanması ve içindeki 3 kişinin ölmesi ile büyük bir kabus yaşadılar.


70 METRELİK UÇURUMDAN YUVARLANDILAR
Güzel bir hafta sonu yaşamak ve arkadaşları ile birlikte keyifli anlar geçirmek isteyen off-road tutkunu vatandaşlar, arkadaşlarının ölümü ile sarsıldı. Edinilen bilgilere göre, Tire’ye bağlı Başköy kırsal mahallesi sınırları içinde yer alan Hayit Alanı Mevkiinde meydana gelen kazada, Özge Özkeskin isimli erkek sürücünün kullandığı “09 JN 343” plakalı arazi aracı, oldukça sarp olan arazideki virajlı yolda ilerlerken önüne çıkan virajı, bilinmeyen bir sebeple alamadı ve yaklaşık 70 metrelik uçurumdan yuvarlandı. Araç, ‘Aç Öldüren Deresi’ denilen dere yatağında bulundu.


İKİ KİŞİ OLAY YERİNDE, BİRİ İSE HASTANEYE SEVK EDİLİRKEN ÖLDÜ
Konvoyda bulunan arkadaşları ve onların çağrısı ile bölgeye gelen sağlık, AKS, itfaiye ve jandarma ekipleri ile kazazedelere ulaşılmaya ve müdahale edilmeye çalışıldı. Aracın yuvarlandığı uçurma ulaşan yetkililer ve vatandaşlar, aracı kullanan Özge Özkeskin ile Mehmet Sayın’ın olay yerinde vefat ettiğini tespit etti. Durumu çok ağır olan Ferhat Sayın ise hemen ambulanslara taşındı ve oradan da Tire Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ferhat Sayın’ın yolda hayatını kaybettiği, buna rağmen,  Tire Devlet Hastanesi doktor ve hemşirelerinin talihsiz adamı geri getirmek için yaklaşık 45 dakika müdahalede bulunduğu öğrenildi.


BABA, OĞUL AYNI KAZAYA KURBAN GİTTİ
Kazada hayatını kaybeden Ferhat Sayın ve Özge Özkeskin’in Aydın barosuna kayıtlı oldukları ve Söke’de avukatlık yaptıkları, Ferhat Sayın’ın Mehmet Sayın’ın oğlu olduğu, topluluk üyesi arkadaşların sık sık bir araya gelip Ege Bölgesi’nin farklı noktalarına off-road gezileri düzenledikleri öğrenildi.
Olay sonrası kazayı öğrenip Tire Devlet Hastanesine koşan talihsiz kazazedelerin yakınları, sinir krizleri geçirdi ve büyük acı yaşadı. Gözü yaşlı yakınları, diğer arkadaşları ve hastane personeli teskin etmeye çalıştı.















HABER VİDEOSU:

Editör: Haber Merkezi