Ercan ÇELİK

Son yıllarda vatandaşın en çok canının yandığı dolandırıcılık modeli olan telefonla dolandırıcılıkta gün geçmiyor ki yeni yöntemler karşımıza çıkmasın. Dolandırıcılar bu kez de Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'in ismini kullanarak, Tireli bazı iş adamlarını dolandırmaya çalıştılar. 
Tire'de bir akaryakıt istasyonu sahibini ve bir market sahibini arayarak kendini Dr. Hasan Tanrıseven olarak tanıtan şahıs ya da şahıs, işadamlarından kendisine para göndermelerini istedi. 
Bu numaraya kanmayan iş adamları Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek dolandırıcılardan şikayetçi olurken, Tire Kaymakamlığı olayla ilgili hemen bir uyarı mesajı yayınladı ve vatandaşları uyardı. 
Kaymakamlıktan yapılan duyuruda şu ifadeler yer aldı; 

TİRE KAYMAKAMLIĞINDAN ÖNEMLİ DUYURU
Son zamanlarda, art niyetli bazı şahısların, ilçemizdeki vatandaşları telefonla arayarak kendilerini Tire Kaymakamı olarak tanıttığı ve aradıkları vatandaşlardan borç para istedikleri tarafımıza iletilmiştir. İlçe Kaymakamımızın herhangi bir vatandaşımızdan borç para istemesi söz konusu değildir. İlçe Kaymakamımız dâhil hiçbir Kaymakamlık personeli telefon açıp vatandaştan para istemez. Vatandaşlarımızın dolandırıcılara itibar etmemeleri, bu tür olaylarla karşılaşıldığında Kaymakamlık telefonlarına, kolluk kuvvetlerine veya savcılıklara ihbarda bulunulması rica olunur.

Editör: Haber Merkezi