Önceki gün Tire’de meydana gelen ‘sahte para dolandırıcılığı’ vakasında, ilçe dışından gelen bir şahıs, Tireli esnafın birini sahte 100 TL ile dolandırdı. Dolandırıcı şahıs, Çeşme ilçesinde yakalandı.


Tire’yi sık sık ziyaret edip vatandaşların canını yakmayı hedefleyen dolandırıcılar ve hırsızlar kimi zaman bu emeline ulaşıyor, kimi zaman ise güvenlik güçleri engelin takılıyor. Kimisi ise gayesine ulaştıktan sonra, tam da “Bu işten de sıyırttırdık” derken kıskıvrak yakalanıyor.

Bu duruma bir örnek geçtiğimiz günlerde yaşandı. İlçe dışından Tire’ye gelen V.A. (34) isimli şahıs, Cumhuriyet Mahallesi Süleyman Şah Caddesi’nde bulunan M. K. isimli vatandaşa ait markete girerek sahte 100 TL’lik banknotla alışveriş yapıp çıkmış, sonrasında market sahibi aldığı paranın sahte olduğunu anlayıp polisi araması ile Tire Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri tarafından araştırmalar başlatıldı.
Market sahibinin verdiği eşgal bilgileri ve şahısın kullandığı aracın plaka bilgileri ile harekete geçen Tire polisi, İzmir’in diğer emniyet müdürlükleri ile girdiği irtibatlar sonrasında, şahsın Çeşme ilçesinde olduğunu tespit ettirip yakalanmasını sağladı. Tire’de dolandırıcılık yapıp kaçan sahte para dolandırıcısı şahıs, Çeşme’de keyif yaparken, hiç beklemediği bir anda kıskıvrak yakalanıp Tire’ye getirildi. Şahıs ifadesinde Tire’ye gelmediğini, konuyla ilgisi olmadığını söylese de kendisinin o gün Tire’de olduğu kamera görüntüleri ile kanıtlandı.

Editör: Haber Merkezi