Ercan ÇELİK

Tire Tahtakale Çarşısında yer alan Kutu Han, geçtiğimiz aylarda restorasyon çalışmasında bir işçinin duvarın içinden altın ve eski para bulmasıyla Türkiye gündemine oturmuştu. Restorasyon çalışmalarının sürdüğü Kutu Han’ın batı cephesinde yer alan duvarda dün yaşanan çökme vakasında neyse ki herhangi bir yaralanma ya da can kaybı yaşanmadı.

 

GÜVENLİK ÖNLEMİ, HAYAT KURTARDI

Tire’nin meşhur Salı pazarının tam kalbinde yer alan Kutu Han’da meydana gelen çökme, büyük bir gürültüyle meydana geldi ve esnafla birlikte alışveriş yapmakta olan vatandaşları da korkuttu. Restorasyon çalışması sebebiyle han duvarlarının etrafına kurulan güvenlik bariyerleri duvardan düşen taşları tutarak, facianın önüne geçti. Herhangi bir yaralanma ya da can kaybı yaşanmadı.

Çökme esnasında, güvenlik bariyerlerinin dibinde park halinde bulunan 2 motosiklet, bariyerlerin altında kalırken, duvarın karşısında bulunan esnaflar da kısa süreli panik yaşadılar.  Olay esnasında Salı pazarında bulunan Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer de hemen restorasyon alanına gelerek, olayla ilgili bilgi aldı. 

Editör: Haber Merkezi