Akıllara durgunluk veren olay geçtiğimiz günlerde yaşandı. Tire’de incir tüccarlığı yapan Ali Coşkun’a ait motosiklete Çanakkale’de hız limitini aşmaktan trafik cezası yazıldı. Tebligatını mahalle muhtarından teslim alan Coşkun, ceza makbuzunu görünce büyük bir şok yaşadı. Daha önce motosikletiyle hiç şehir dışına çıkmadığını söyleyen Ali Coşkun, motosikletinin uzun süredir Akmescit Köyü’ndeki depoda kapalı olduğunu ifade etti. Coşkun, şimdi cezanın iptali için hukuk mücadelesine hazırlanıyor.

488 TL CEZA YAZILDI

Yaşadığı şok karşısında büyük şaşkınlık yaşadığını söyleyen Ali Coşkun, konuyla ilgili HaberTire Gazetesi’ne konuştu. Kendisine hız limitini yüzde 30’dan fazla aşmak suçundan 488 TL para cezası kesildiğini belirten Coşkun;
“Elime ulaşan ceza tutanağının ekinde bir fotoğraf mevcut. Fotoğrafta asıl hız limitini aşan aracın kamyonet olduğu açıkça görülüyor. Hatanın plaka karışıklığından dolayı meydana geldiğini düşünüyorum. Ben motosikletimle ne Çanakkale’ye gittim ne de Tire dışına çıktım. Şimdi cezanın iptali için mahkemeye başvuracağım. Mağduriyetimin giderileceğini umuyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi