Ergün ÇELİK

Geçtiğimiz gün Tire’de akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılık olayı yaşandı. 39 yaşındaki Ö.K ile 43 yaşındaki Gıda Mühendisi olduğu öğrenilen Y.A.K isimli iki dolandırıcı, Aydın’ın Germencik İlçesi’nde zeytinyağı ticareti yapan 38 yaşındaki Kimyager E.E. isimli bir vatandaşı dolandırarak 30 Bin TL’sini aldı.

Şeytanın bile aklına gelmez denilecek türden dolandırıcılık olayı ise iddiaya göre şu şekilde gerçekleşti. Dolandırıcılar Ö.K ile Y.A.K, Aydın’ın Germencik İlçesi’nde zeytinyağı ticareti yapan E.E’yi arayarak ellerinde 5 bin 400 litre hesaplı zeytinyağı olduğunu söyledi. E.E zeytinyağlarını satın alabileceğini söyleyince dolandırıcılar E.E’yi Tire’nin Akçaşehir Köyü’ne davet etti. Akçaşehir Köyü’nde E.E. ile bir araya gelen dolandırıcılar, E.E.’den 5 bin 400 litre zeytinyağı bedelinin bir kısmı olan 30 Bin lirayı aldılar. Dolandırıcılar daha sonra E.E’nin zeytinyağlarını yüklemesi için aracını köy camiinin yanındaki bir evin önüne yanaştırmasını istediler. E.E, zeytinyağlarını yükleyeceği düşüncesiyle tarif edilen evin önüne yanaşırken 30 Bin TL’yi alan dolandırıcılar bir anda kayıplara karıştı. Şahısların bir anda ortadan kaybolduğunu fark eden E.E dolandırıldığını anlayarak hemen Jandarma’yı aradı. Olaya kısa süre içinde müdahale eden Tire İlçe Jandarma Komutanlığı, vakit kaybetmeden dolandırıcıları yakalamak için özel bir sivil ekip kurdu. Jandarmadan oluşan özel ekip, dolandırıcılardan Y.A.K isimli birini aynı gün içinde Tire-Selçuk Karayolu üzerinde kıskıvrak yakaladı. E.E’den dolandırıcılık yoluyla alınan 30 Bin liranın ise diğer dolandırıcı olan Ö.K’da olduğu anlaşıldı.

Jandarma ekipleri şimdi her yerde 30 Bin lirayı alarak kayıplara karışan Ö.K isimli şahsı arıyor. Öte yandan Y.A.K isimli dolandırıcı Tire Adliyesi’nde çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Editör: Haber Merkezi