Geçtiğimiz gün Tire’de meydana gelen trafik kazasında, motosikletiyle yoldan çıkan sürücü ağır yaralandı.

 

Ercan ÇELİK

HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Motosiklet kullanımının oldukça yoğun olduğu Tire’de buna doğru orantılı olarak motosiklet kazaları da diğer ilçelere göre fazla. Geçtiğimiz gün Tire’yi Aydın İncirliova’ya bağlayan dağ yolunda Kömürcü Geçidi yakınlarında meydana gelen trafik kazasında motosiklet sürücüsü başından aldığı darbeyle ağır şekilde yaralandı.

Olay iddiaya göre şu şekilde meydana geldi; Musalar Köyü’nde yaşayan Kadir Akcan (17) dağ yolundan Tire istikametine seyir halindeydi. Bir anda yol kenarından bulunan mıcırda motosikletin kontrolünü kaybetti ve hızla yoldan çıkarak takla atmaya başladı. Birkaç takla attıktan sonra yolun kenarına savrulan talihsiz motosiklet sürücüsünü dakikalar sonra otomobiliyle yoldan geçmekte olan bir aile fark etti. Yaralıyı derhal motosikletin altından çıkaran vatandaşlar hemen durumu 112’ye bildirdiler.

 

MOTOSİKLETLİ GRUP YARDIM ETTİ

Kazanın ardından dakikalar sonra aynı yoldan geçmekte olan Tireli bir grup motosikletçi de kazayı görünce hemen yardıma koştular. Motosikletçiler, yaralının bilinci kapanmaması için ambulans gelinceye kadar yaralı Kadir Akcan’ı uyanık tuttular. Kadir Akcan’ın ailesine kaza haberini vermek de motosikletçilere kaldı. Yaralının babasını arayarak telefonda kaza haberini verdiler.

 

KASK PARÇALANDI

Motosiklet kazasında dikkat çeken bir diğer ayrıntı da motosiklet sürücüsünün yanına aldığı ama başına takmadığı kaskın paramparça olmasıydı. Kaskın paramparça halini gören diğer motosikletçiler ise kaskın sağlamlığının motosiklet sürücüsü için son derece önemli olduğunu dile getirerek, kalitesiz ve ucuz kaskların hiçbir şekilde koruma sağlamadığına dikkat çektiler.

 

TESADÜFEN AMCASI GÖRDÜ

Motosiklet kazasında başından aldığı darbeyle yaralanan Kadir Akcan’ın Amcası ise tesadüfen olay yerinden otomobiliyle geçerken kazayı farketti ve durdu. Ailesiyle birlikte otomobilden inen amca, yaralının yeğeni olduğunu öğrenince hemen müdahale etti.

 

AMBULANS HIZIR GİBİ YETİŞTİ

Kazanın ihbar edilmesinden dakikalar sonra olay yerine ulaşan Tire 112 ambulansı, olay yerindeki vatandaşların da takdirini kazandı. Oldukça dik ve virajlı olmasıyla bilinen yolu kısa sürede aşarak, hızır gibi olay yerine yetişen 112 ekibi, yaralı Kadir Akcan’ı ilk müdahalesini yaptıktan sonra Tire Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırdı.

Burada hemen tedavi altına alınan talihsiz motosiklet sürücüsü, başındaki yaranın ciddi olması ve ameliyat gerektirmesi sebebiyle, İzmir Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Yaralının durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. 







HABER VİDEOSU:



Editör: Haber Merkezi