Ergün ÇELİK

Torbalı merkezli özel bir firmaya ait vidanjör, bölgeden topladığı ve içeriğinde ne olduğu belirlenemeyen sıvı atıkları Tire’ye dökerken yakalandı.  

Bu kadarına da pes dedirten olay bugün saat 11:00 sıralarında Toki Mahallesi Gençlik Deresi Mevkii’nde meydana geldi. Özel bir firmaya ait olan ve Küçük Menderes Havzası’nda çalışan bir vidanjör, deposunda bulunan atık sıvıları Tire’de boşaltırken yakalandı. Vidanjörün boşaltım yaptığını fark eden bir vatandaş durumu hemen Zabıta’ya haber verdi. Tire Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kısa süre içerisinde döküm alanına geldi. Vidanjörü suç üstünde yakalayan Zabıta ekipleri Jandarma, İZSU ve Çiftçi Malları Koruma ekiplerini de bölgeye çağırdı. 
Vidanjörü kullanan şahıs deposundaki atıkların kimyasal değil evsel atık olduğunu iddia etti. Zabıta ekipleri bunun üzerine vidanjördeki atık sıvıdan numune aldı. Numuneler tahlil için İl Çevre Müdürlüğü’ne gönderilecek. Edinilen bilgiye göre evsel atık da olsa bu şekilde kontrolsüz dökümün suç olduğu bu atıkların arıtma tesislerine veya atık bertaraf merkezlerine dökülmesi gerektiği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi