Tire’de bir küçükbaş hayvan damını hedef alan hırsızlar tam 21 koyunu çalarak kayıplara karıştı

Son günlerde artış gösteren hayvan hırsızlıklarına bir yenisi daha eklendi. Bu seferki hırsızlığın adresi ise şehir merkezi oldu. Karacaali Mahallesi Tabakhane Deresi Mevkii’nde gerçekleşen hırsızlık olayında 59 yaşındaki Mustafa Şakir Bunuğ’a ait tam 21 koyun çalındı. Toplam zararının 20 BİN TL olduğunu söyleyen talihsiz adam hayvanlarının bulunması için yetkililerden yardım istedi.

ÇALINTI ARAÇLA GELMİŞLER

Yıllardan bu yana hayvancılıkla uğraşan Mustafa Şakir Bunuğ, her gün olduğu gibi bugün de hayvanlarını kontrol etmek için dama geldi. Geldi gelmesine ama ortada ne hayvan vardı ne de hayvanlardan bir iz. Gördüğü manzara karşısında şoka uğrayan talihsiz hayvancı durumu hemen polise haber verdi. Olay yerine gelen polis hırsızlığın çalıntı bir kamyonetle yapıldığını belirledi. Hırsızlıkta kullanılan çalıntı kamyonetin Bayındır civarında terk edildiği ortaya çıktı.

‘HAYVANLARIMI GERİ GETİRİN’

Hırsızlık mağduru Mustafa Şakir Bunuğ, basın aracılığıyla hırsızlara seslendi. Durumunun çok kötü olduğunu dile getiren Bunuğ, hırsızlara; “Hayvanlarımı geri getirip bahçemin olduğu yere bırakın.” dedi. Bunuğ, açıklamalarının devamında ise; “Ben hayvanlarımı geri istiyorum. Yılların emeği bir anda yok olup gitti. Hayvanlarım bulunmazsa büyük darbe alacağım. Çok üzgünüm. İnşallah bir an önce hırsızlar yakalanır ve hayvanlarıma kavuşurum” dedi.

“1 AYDA 100 KOYUN ÇALINDI İDDİASI”

Bölgede hayvancılıkla uğraşan diğer vatandaşlar ise son 1 ay içerisinde yaklaşık 100 koyunun çalındığını iddia etti. Her gece diken üstünde olduklarını söyleyen vatandaşlar yetkililerden yardım istedi.

Editör: Haber Merkezi