Tire’de 28 Haziran tarihinde kaybolan ve 3 Temmuz’da Karacaali Caddesi’ndeki boş bir arazide cesedi bulunan 17 yaşındaki Hurşitcan Pınaraltı, olaydan 16 gün sonra bugün toprağa verildi. Olayın cinayet olduğundan şüpheleniliyor.

Ergün ÇELİK

Pınaraltı’nın cansız bedeni bulunduğu günden bu yana İzmir Adli Tıp Kurumu’nda otopsisi devam ediyordu. Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemleri bitiren yetkililer Pınaraltı’nın cenazesini bugün aileye teslim etti. Aile üyeleri tarafından Tire’ye getirilen cenaze kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Talihsiz gencin kesin ölüm nedeni henüz belirlenemezken kayıtlara şüpheli ölüm olarak geçti.

CİNAYET ŞÜPHESİ

Aileye İzmir Adli Tıp Kurumu’ndan verilen otopsi tutanağına göre talihsiz gencin kafa kemiklerinde kırıklar olduğu ve giysilerinde muhtemelen kesici delici alet darbeleriyle oluşmuş delikler bulunduğu belirtilirken, cesetten alınan örneklerin labaratuvar tetkiki bitiminde ayrıntılı otopsi raporu düzenleneceği öğrenildi.

Otopsideki bu ilk belirlemeler ışığında olayın cinayet olabileceği şüphesi üzerinde duruluyor. Fakat kesin sonuç, İzmir Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek ayrıntılı otopsi raporuyla ortaya çıkacak.

NE OLMUŞTU?

Tire’de Çeşmealanı Mevkii’ndeki evinden çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 17 yaşındaki Hurşit Can Pınaraltı, geçtiğimiz günlerde Karacaali Caddesi’ndeki bir arazide ölü olarak bulunmuştu. Hurşit Can Pınaraltı’nın cenazesi olay yerinde yapılan incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu’na götürülmüştü.

Editör: Haber Merkezi