Amacını kaybetmiş bir toplum olmaya yüz tutmuşken yine imdada yetişen ilhamlarla dopdolu bir Ay`a girdik Elhamdülillah..
Bizleri bir kez daha Kur-an Ay'ı Ramazan'a yetiştiren Rabbe hamdolsun.
Ramazan Ay'ı, Kuran’ın muhatap aldığı övgüyle adından bahsettiği Aydır.
Her günü adeta bir bayram edasıyla geçen bu mübarek Ay,
Nice solmuş yüzlere kan
Susamış dudaklara su olur ve ruhun kulluk hazzını zirveye ulaştırır..
Bizler iftar ve sahur sofralarında bedenimizi doyurduğumuzu zannederken ruhumuzda manevi teslimiyete hazırlanıyor gıdasını alıyor. Gece gündüz okunan Kuran-ı Kerim kılınan Teravih namazları tutulan oruçlara bir meyve, bir daldır.
Gün içerisinde oruçlu olarak yaptığımız her faaliyet sevap hanemize yazılmaktadır..
Maalesef birçok vicdanın deforme olduğu günümüzde yine de kendini hak namına koruyan vicdan ve yüreklerin olduğuna inanıyorum.
Bu Ramazanda gününü boş geçirmeyen her fırsatı değerlendiren Müslümanların sayısının fazla olduğu şüphesiz..
İftar sofralarında yemekleri konuşturup midelerini coşturan Müslümanlardan olmadığımız gibi yine kendisinden başkasını düşünmeyen kulağını gözünü dilini kapatan  müminlerden de değiliz Elhamdülillah..
Sizlerle bir olayı paylaşmak istiyorum;
Ramazan Ay’ı geldiğinde muhakkak yapmam gereken ziyaretler olur bu sene biraz gecikmeli de olsa görevi yerine getirmek için geçtiğimiz Pazar öğlen saatlerinde yola koyulduk. Ziyaretlerimiz içerisinde 86 yaşındaki “kıymetlim” anneannem de vardı. O yaşına rağmen orucu ve tüm kulluk vazifelerini harfiyen yerine getirir “sen artık oruc tutma” dediğimizde ise “evladım ne zaman ki çenem kefenimle bağlanırsa ben o zaman orucu bırakırım” diyor ve bizi susturuyordu.
Anneannem bizi görünce çok sevindi ki bakın sevincini nasıl ifade etti.
“Kızım bugün sabah dua ettim. Allah’ım bugün bana en sevdiğin kadınları gönder dedim.  Çok şükür evlatlarım, Allah’ın sevdiği kullar” diyerek sevindi.
Biz ziyaretimizi tamamlayıp dönüyorduk ki yolda yüreğimizi söküp alan bir olayla karşılaştık. Bir çöp konteynırı ve önünde genç bir adam eşi ve küçük bir kız çocuğu oturmuş çöpteki kıyafetleri seçiyorlardı. Biz arabayı kenara çekip üzerimize düşeni yapmak istedik. Ancak eşim arabaya geri geldiğinde gözlerindeki yaşlara hakim olamadığını gördüm. Evet Suriyeli olan bu kardeşlerimiz çöpten sadece kıyafet değil yemekte topladığını görmüş ve eşimin yardımını geri çevirmek istemişler. Ancak eşim zorlayınca mahcup bir şekilde kabul etmişler!.
Hikmet dolu günden en çok beni etkileyen bu olayı sizlerle paylaşmamın sebebi ne olabilir ki? Tahmin etmişsinizdir. Biz evimize gelen misafirlerimizi hiç böyle ağırlamayız değil mi?
Onlar bizde misafir ve çöplerden yiyecek, giyecek topluyorlar!..
Velhasıl kıymetli okurlarım bolluk ve bereket Ay’ı olan Ramazan'da Rabbimizin bize verdiği nimetleri hakiki ihtiyaç sahipleriyle paylaşalım ve hatta bizzat kendi elimizle yerine ulaştıralım inşallah..
Evet;
Yetimlerin güldüğü
Öksüzlerin doyduğu
Nimetlerin bol olduğu
Rızıkların paylaşıldığı Aydır Ramazan..
Körelmiş vicdanları dahi harekete geçiren merhamet şefkat Ay'ıdır.
Sadece O'nun için, sıhhatli kulların ağzını, dilini yemeye haram kıldığı, gönlünü, kalbini, ruhunu günahlardan arındırdığı Aydır..
Elhamdülillah Ramazan'a ulaştırana, orucu tattırana, Kuran'la buluşturana..
O halde gelin bu özelliği saymakla tükenmeyen Ay'da niyazda bulunalım ve âminlerimizi yükseltelim göğe.
Ey bizlere maddi ve manevi nimetlerin bolluğunu tattıran Rabbimiz
Ey bizleri kendine kul olma şerefine eriştiren Rabbimiz 
İman ile mükâfatlandıran Rahmet ve Merhamet sahibi Rabbimiz 
Sadece sana emanet ediyoruz. Tüm müminleri ve ailemizin ve kendimizi tüm sevdiklerimizi sadece sana emanet ediyoruz. Vatanımızı bayrağımızı milletimizi...
Biliyoruz ki emanete en iyi sahip çıkacak merhametiyle kuşatacak onu zayi etmeyecek olan bir tek Sensin. Emanetlerimizi kabul et Rabbim... ÂMİN..
Hayırlı Ramazanlar!.