Yerel seçimlere kısa bir süre kala, partilerin adayları netleşmeye başladı.

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ oldu.

AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı yarın saat 14.00'te Ankara ATO Kongre Salonu'nda gerçekleşecek.

Hamza Dağ, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı RecepTayyip Erdoğan tarafından açıklanacak.

KEREM ALİ SÜREKLİ DUYURDU

Öte yandan gelişmeyi AK Parti önceki dönem İl Başkanı Kerem Ali Sürekli sosyal medya hesabı X'ten duyurdu.

Sürekli, "Sayın Cumhurbaşkanımız @RTErdogan tensipleri ile İzmir Büyükşehir Başkan adayımız olan sn. @avhamzadag tebrik ediyorum. 

İzmir’imiz için zafere giden yolda, tüm teşkilatlarımız ile omuz omuza verecek, gece gündüz demeden çalışacak ve başarıya hep birlikte ulaşarak, İzmir için yeni bir tarih yazacağız. 

İzmir’imize Hayırlı Olsun." dedi.

BURSALI: EV EV, KAPI KAPI DOLAŞIP ÇALIŞACAĞIZ

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı da Hamza Dağ'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmasının ardından paylaşımda bulundu.

Bursalı X hesabından şu mesajı paylaştı:

"▪️Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın @RTErdogan'ın tensipleri ile Büyükşehir Belediye Başkanı adayımız teşkilatımızın, İzmirimizin evladı Sayın @avhamzadag oldu. 

▪️Kıymetli Başkanımızın adaylığı İzmirimize, İzmirlimize hayırlı olsun.

▪️İnanıyorum ki genç, dinamik ve vizyoner bir bakış açısıyla Sayın Dağ, İzmir’i ihtiyacı olan yönetime kavuşturacak. 

▪️İzmir hak ettiği hizmeti 31 Mart’tan sonra AK Parti ile almaya başlayacak. 

▪️Bundan sonraki süreçte Hamza başkanımızla birlikte gece gündüz demeden, durmadan yorulmadan İzmir’i AK Belediyecilikle tanıştırmak için ev ev, kapı kapı dolaşıp çalışacağız. 

▪️Çünkü #hazırızkararlıyız"


HAMZA DAĞ KİMDİR?
Balıkesir Sındırgı ilçe nüfusuna kayıtlı olan Hamza Dağ, 1 Mart 1980 tarihinde Manisa’nın Demirci ilçesinde doğdu.

1996 yılında Simav İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. Lisans Eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 2000 yılında tamamladı.

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları’nda sırasıyla, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuş, ardından 3 Şubat 2008 tarihinde 3. Olağan Kongresi’nde, İl Gençlik Kolları Başkanı seçilmiştir.

2011 seçimleri ile birlikte 24. Dönem İzmir Milletvekilliğine Seçilen Dağ, sırasıyla 25. 26. ve 27. dönemlerde tekrardan İzmir Milletvekili seçilerek TBMM’de görev almıştır. Bu dönemlerde İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

CHP’nin iftar yemeğine yoğun katılım CHP’nin iftar yemeğine yoğun katılım

2014 yılından itibaren AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi olan Hamza Dağ, 2014-2017 yılları arasında Seçim İşleri Birimi’nde Başkan Yardımcılığı görevini de yapmıştır.

2017-2021 tarihleri arasında AR-GE’den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmüştür.

24 Mart 2021’de yapılan 7. Olağan kongrede tekrar MKYK üyesi seçilen Hamza Dağ bu tarihten itibaren Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

Editör: Ercan Çelik