İnsan sağlığı konusunda taviz vermeyen Tire Belediyesi Zabıta Müdürlüğü,geçtiğimiz gün Salı pazarında yaptığı rutin denetimlerde sahte yağ satan bir kişiyi suçüstü yakaladı.

 

Fatih ŞAŞMAZ – TİRE İHA

 

 Şüpheli hareketleri ile dikkat çeken şahıs karşısında Zabıta timlerini görünce sahte yağları olay yerinde bırakarak kayıplara karıştı. Sahte yağlara el koyan Zabıta Müdürlüğü ise  yağları tahlile gönderdi.İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri nin yaptığı inceleme sonuncunda yağlara kanola, soya ve prina yağlarının karıştırıldığı ortaya çıktı.

 

VATANDAŞLAR UYARILDI

Piyasa değeri 16 tl olan zeytinyağını  hakiki yağ diyerek 11 tl ye vatandaşlara satan sahtekar şahıs için Zabıta ve Emniyet Müdürlüğü  harekete geçti. Yağlara el koyan Zabıta Müdürlüğü yağ alan vatandaşların aldıkları yağı kullanmaması için Tire Belediyesi  İlan Bürosundan ilan yaptı.Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Tire Belediyesi Zabıta Müdürü Tarık Bolpaça “Zabıta timlerimiz ilçe genelinde yaptıkları denetim sırasında sahte yağ satan vatandaşın şüpheli hareketlerinden dolayı denetim yapmak istemişler.Karşılarında Zabıtayı gören vatandaş yağları olay yerinde bırakarak kaçmış.Ekiplerimiz yaptıkları inceleme de yağların tamaamen sahte olduklarını belirlemiş.Biz de bu konuda vatandaşlarımızı uyarıcı bir anons yaptık.İnsan sağlığını tehdit edecek her unsurun karşısındayız.Vatandaşlarımızdan duyarlı olmalarını ve şüpheli bir durum karşısında hiç çekinmeden Zabıta Müdürlüğü nü aramalarını rica ediyoruz.dedi

Editör: Haber Merkezi