Ercan ÇELİK

 

5 çocuk babası Ali Yılmaz, geçtiğimiz hafta HaberTire Gazetesi’ne konuşmuş ve işe ihtiyacı olduğunu belirtmişti. Çocuklarına sağlıklı bakamadığı için 2 çocuğu bakanlık tarafından alındığını belirten Yılmaz, şimdi 3 çocuğuna bakmaya çalışıyor. Bir süredir işsiz olan baba çocuklarına bakabilmek için evindeki eşyalarını satmaya başlamıştı.

 

Sosyal medya üzerinde bir “Tire Yardımlaşma” ismiyle bir araya gelen bir grup Tireli yardımsever, HaberTire Gazetesi’nin haberi üzerine, Ali Yılmaz için derhal seferber oldu. Yaklaşık 1 hafta içinde hayırseverlerden ev için eşya ve erzak toplayan Tire Yardımlaşma Grubu üyeleri, Pazar günü eşyaları bir kamyonetle Ali Yılmaz’ın evine götürdü.

Aileyi hem ziyaret eden hem de eşyaları teslim eden grup üyeleri, Ali Yılmaz için en kısa sürede bir iş bulmak için çabaladıklarını belirttiler. Baba Ali Yılmaz da Tireli yardımsevere vatandaşlara çok teşekkür etti.

 

DERNEK OLACAKLAR

Tire’de sosyal medya üzerinde kısa sürede çok sayıda kişiye ulaşan “Tire Yardımlaşma” isimli facebook grubu yöneticileri dernekleşmek için çalışmalara başladıklarını belirttiler. Tire’de birçok yardıma muhtaç vatandaşa yardım ulaştırmak için çaba gösteren grup üyeleri, aktif şekilde çalışan bir yardımlaşma derneği olarak çok yakında Tire’de faaliyete başlayacaklar. 

Editör: Haber Merkezi