Tire’nin Duatepe Mahallesi’ne bağlı Değirmendere Mevkii, duyarsız vatandaşların bıraktığı çöpler yüzünden can çekişiyor.

Ergün ÇELİK

HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Temiz havası ve doğal güzellikleriyle yeşilin her tonunu görmenin mümkün olduğu Değirmendere şu sıralar duyarsız insanların bıraktığı çöplerle boğuşuyor. Özellikle haftasonları piknikçiler tarafından ilgi gören Değirmendere,  piknikçilerden arda kalan çöplerle tüm özelliğini ve güzelliğini yitirmek üzere.  Naylon poşetten, gıda ambalajlarına, pet şişelerden içki şişelerine kadar çevreye büyük zararı olan bir çok atığı burada görmek mümkün. Değirmendere sakinlerinin de son derece rahatsız olduğu bu duyarsızlık, Tire Çevre Koruma ve Yeşillendirme Derneği Başkanı Süleyman Övül’ü harekete geçirdi. Çevre kirliliğiyle ilgili HaberTire Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Süleyman Övül;

“Çevre kirliliği, çevrenin doğal olmayan bir şekilde insan eliyle bozulmasıdır. Bu eko ve doğal sistemi bozma eylemi  birkaç kişinin kişisel zevkleri uğruna atıklarını sorumsuzca doğaya bırakmasıdır. Yeşil Tiremiz içinde bulunduğumuz şu günlerde adına yakışmayacak şekilde kirletilmektedir. Çöp atmanın ve atık bırakmanın medeni toplumlarda yerinin olmamasına rağmen, kendini bilmez kişiler buralara atıklarını bırakmakla güzel kentimizin özellikle doğasını kirletmeye ısrarla devam etmektedir. Biz dernek olarak çevremizi bu denli kirletmeye hiç kimsenin hakkının olmadığını savunuyoruz. Bizler yetkililerden gerekli önlemin alınmaması durumunda çevremizi temizlemeye hazırız. Bu konuda diğer sivil toplum kuruluşlarının da tam desteğini bekliyoruz. Şunu çok iyi bilmeliyiz ki; çevre ve doğa temizliği, temizlemek değil, kirletmemektir. Biz hiç kimsenin memleketimizin güzelliklerinden faydalanmasına karşı değiliz. Herkesin doğada piknik yapma hakkı vardır. Ancak piknik yapan vatandaşlarımızın daha duyarlı davranmaları ve atık bırakmamaları gerekmektedir. Eminiz ki bu kişiler aynı yere tekrar geldiklerinde bu kirliliği görmek istemeyecektir” dedi.

 

GÖLET’TE DE MANZARA AYNI

Tire Belediyesi tarafından yapılan ve geçtiğimiz yıllarda faaliyete giren Gölet Alanı da çevre düşmanlarından nasibini aldı. Gölet Alanındaki çevre kirliliğine de değinen Övül açıklamalarını; “Belediyemiz insanların dinlenmesi, günün stresini ve yorunluğunu atması için bölgemizde çok farklı bir projeyi hayat geçirdi. Ancak, yine duyarsız vatandaşlar tarafından ısrarla kirletilmekte. Gölet çevresinde meydana gelen  kirlilik, yine gölette vakit geçiren duyarsız vatandaşlar tarafından oluşturulmakta ve insan kendi varlığını yok etmektedir.  Bilinçsiz kullanılan her şey gibi bilinçsiz kullanılan çevre de bizlere zarar vermektedir.  Daha önce de belirttiğimiz gibi insanın en temel hakkı olan yaşam hakkı tüm canlı varlıklarda sağlıklı temiz güzel tutularak gelecek kuşaklara bırakılacak temiz çevredir” şeklinde sürdürdü.

 

 

GELECEĞİMİZ İÇİN ÇEVREMİZİ KORUYALIM

Çevre temizliğinin sadece insanlar için değil, doğada yaşamını sürdüren tüm canlılar için son derece  önemli olduğunu vurgulayan Süleyaman Övül; “Daha sağlıklı bir hayat istiyortsak çevremizi temiz tutmalıyız. Çevreyi hiç kirletmezsek zaten temizlememize de çok gerek kalmayacaktır. Yeşil Tire, temiz çevre, sağlıklı insan, gürültüsüz şehir ve huzurlu bir kent için elele verelim çevremizi koruyalım” dedi.

 
HABER VİDEOSU:


Editör: Haber Merkezi