Yaşan riskli durumu basından öğrenen ve duruma el atan yetkililer, yaya geçidini yapılış amacına uygun kullanılması için yeniden elden geçirip revize etti. Artık araçların geçmeyeceği geçidi bir tek yayalar kullanacak.

Hastane Kavşağında başlayıp Fatih Sultan Mehmet (Doğu Çevre Yolu) Bulvarı’na kadar uzanan İnönü Bulvarı üzerinde sadece bir noktada dönüş noktası/kavşak olması, başta o bölgede yaşayan araç sahibi vatandaşlar olmak üzere Bulvarı kullanan ve karşı güzergaha geçmek isteyen tüm sürücüleri sıkıntıya sokan bir durum. Bu sorun, konu birçok defalar gündeme getirilmesine rağmen halen çözüm beklemekte.

Bu sıkıntıyı yaşamamak, dönüş yapmak için yüzlerce metre ileri gitmemek isteyen bazı vatandaşlar, yol üzerinde yapılan yaya geçidinin geniş olmasından faydalanıp burayı araç geçidi olarak kullanmaya başlamaları üzerine bu konuya haber konusu oldu. Yaya geçidinden geçen koca koca araçların görüntülerinin basında yer alması üzerine harekete geçen yetkililer, trafiği tehlikeye sokan bu görüntülerin yaşanmaması için duruma el attı.
İlgili yaya geçidini daraltarak revize eden Belediye çalışanları, böylelikle bu noktanın sadece yayalar tarafından, yapılış amacına uygun bir şekilde, kullanılmasını sağlamış oldu.

Editör: Haber Merkezi