Karaciğer nakli bekleyen 8 aylık küçük Yaprak’ın yaşam çığlığına Manisa kulak verdi. Manisa’dan Gökhan Dursun ve Kamil Türkekul adlı iki donör Yaprak’ın ailesi ile iletişim kurdu.

Donörlerden Gökhan Dursun’dan alınan kan ve doku örneği tahlile gönderildi. Uyum sağlandığı takdirde küçük Yaprak’a 150 gr karaciğer nakli yapılacak.

Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde ölüm kalım savaşı veren Tireli 8 aylık karaciğer hastası Yaprak bebeği için ümit ışığı yandı. Basında yayınlanan haberlerden sonra minik bebeğin yaşam çığlığını ilk duyan Manisalılar oldu. Gökhan Dursun (39) ve Kamil Türkekul (37) adlı iki donör Yaprak’ın ailesi ile iletişim kurarak, yardıma hazır olduklarını bildirdi. Donörlerden Gökhan Dursun’dan alınan kan ve doku örneği tahlile gönderildi. Sonuçlar uyumlu gelirse küçük Yaprak’a en kısa sürede 150 gr karaciğer nakli yapılacak. Aldıkları güzel haber ile havalara uçan Yaprak bebeğin anne ve babası Ümit ve Figen Gökdemir çifti, şimdi ise birkaç gün içinde belli olması beklenen tahlil sonuçlarının olumlu çıkmasını bekliyor.

 

BABALIK DUYGULARI İLE HAREKETE GEÇTİLER

Donörlerden, finans yöneticisi Gökhan Dursun (39) kendisinin de 8 yaşında bir erkek çocuğu sahibi olduğunu belirterek, “Haberi sosyal medyadan okuduğumda hiç tereddüt etmeden harekete geçtim. Hemen Manisa’dan İzmir’e geldim. Aslen İstanbul’da yaşıyorum. İş için Manisa’ya gelmiştim. Kan ve doku örnekleri verdim. Sonuç inşallah uyumlu çıkar. Minik Yaprak’a, hayatta iz bırakacak bir yardımım olursa çok mutlu olurum” dedi. Sırada bekleyen bir diğer donör Kamil Türkekul “ 14 ve 5 yaşlarında 2 çocuğum var. Babalık duygusunun ne demek olduğunu bilirim. Gazetede, haberi okuyunca Yaprak bebeğe yardımcı olmak istedim” diye konuştu.

 

BASINA TEŞEKKÜR ETTİ

Yaprak bebeğin babası Ümit Gökdemir ise basın mensuplarına teşekkür ederek, “Haberi okuyan duyarlı vatandaşlarımız bizimle iletişim kurdu. Kızımın iyeleşeceği günü sabırsızlıkla bekliyorum. İnşallah, donerlerden alınan kan ve doku örnekleri uyumlu çıkar. Kızımın doktorları her şey yolunda giderse ameliyatı en kısa sürede yapacaklarını söylüyorlar. Alınan kan ve doku örneklerinin uyumlu olmama olasılığı da var. Bu yüzden, gönüllü vericilerin bizimle iletişim kurmaya devam etmesini istiyoruz” dedi.


Editör: Haber Merkezi