Ergün ÇELİK
 

Geçtiğimiz Mart ayında HaberTire Gazetesi’nin gündeme getirdiği Yaprak bebek, amansız bir karaciğer hastalığına yakalanmıştı ve Yaprak’ın yaşaması için tek umut ise bir an önce 150 gramlık bir karaciğer nakli yapılmasıydı. Bu haberin ardından bazı dönorlar bulunmuş olsa da bir türlü uygun karaciğer bulunamadı ve Yaprak bebek, hayatını kaybetti.

Tire’de bir çiftlikte hayvan bakıcılığı yapan Ümit ve Figen Gökdemiş çiftinin 3 çocuğundan biri olan Yaprak bebek, karaciğer hastalığına yakalanmıştı. Aile, bebeklerine henüz 4 aylıkken konulan teşhisin ardından hastane hastane dolaşıp dertlerine derman aramaya başladı. Minik Yaprak’ın yaşayabilmesi için tek umut ise uygun bir Donör (Verici) ‘den 150 gramlık bir karaciğer parçası nakli yapılmasıydı.

20 GÜNDÜR YOĞUN BAKIMDAYDI

Bundan yaklaşık 20 gün önce fenalaşan Yaprak Bebek, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yoğun bakıma alındı. 20 gündür yoğun bakımda yaşayan minik Yaprak, akciğerlerinin iflas etmesi ve kan toplamaya başlaması üzerine bugün saat 17:00'de  hayatını kaybetti.

AİLE DOKTORLARDAN ŞİKAYETÇİ

Yaprak bebek için, doktorların direktiflerine göre uzun süre canlı dönor arayan aileye, doktorlar son dönemlerde kadavradan da karaciğer alabileceklerini fakat kadavranın Yaprak bebekle yaşıt olması gerektiğini söylemişler. Uzun süre canlı donör aradıklarını ve bu süreçte çok zaman kaybettiklerini belirten acılı baba, doktorlardan şikayetçi olacağını söyledi.

Editör: Haber Merkezi