Tire’de yaşayan 2 çocuk annesi kadın, kömür yardımı bekliyor.
Ercan ÇELİK

Ketenci Mahallesi 2. Alamadan Sokak’ta yaşayan 2 çocuk sahibi Binnur Benli (34), 5 yıldır aldığı yakacak yardımının bu yıl kesilmesi sonucu, çocukları ile birlikte zor günler geçiriyor. Mağduriyetini HaberTire Gazetesi’ne anlatan dertli anne, önceki kışlar Tire Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan yakacak yardımı aldığını belirterek, “Bu yıl aldığımız yakacak yardımı kesildi. Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na gittiğimde, eşimin sigortalı olarak çalıştığının tespit edildiği söylendi. Evet eşim Tire’de bir firmada şoför olarak çalışıyor ama maaşı bankalar tarafından hacizli. Bir bankaya 5 bin, diğer bir bankaya ise bin lira borcumuz var.” Dedi.

İTİRAZ SONUÇ VERMEDİ
Borçlarını ve eşinin maaşının hacizli olduğunu Sosyal Yardımlaşmadaki görevlilere bildiren Binnur Benli, yakacak yardımının kesilmesine, yazdığı bir itiraz dilekçesiyle tepki gösterdi. Sistemde eşinin maaşı üzerinden yapılan hesapta, maaşın aileye yeterli görülmesi dolayısıyla, yakacak yardımı çıkmayan Benli’nin itiraz dilekçesi de sonuç vermedi. 


SİSTEMİ ELEŞTİRDİ
Biri küçük bir diğeri de ilkokul öğrencisi olan 2 çocuğuna baktığı için çalışamayan dertli anne, yakacak alacak durumlarının olmadığını ve yakacak yardımına muhtaç olduklarını dile getirdi. Muhtaç olmayan birçok aileye kömür yardımı yapıldığını da iddia eden Benli, Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın hesaplama sistemine tepki gösterdi. 

Editör: Haber Merkezi