İbrahim UkilTire’nin yeni mahallelerinden olan TOKİ Mahallesi’nin ilk ve kurucu muhtarı olan İbrahim Ükil, önceki gün sabaha karşı yaşanan kavga olayı sonrasında yaralanarak hastanelik oldu.

Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi

Bu yıl itibarı ile ilçemizin yeni mahalleleri arasında yer alan TOKİ konutlarının bulunduğu alan olan TOKİ Mahallesi’nin ilk ve aynı zamanda kurucu muhtarı İbrahim Ükil (53) oldu. Yaklaşık 4 aydır görevinin başında olan Ükil, önceki gün görevindeki ilk vukuatı yaşadı. Yaşanan fiziksel arbede ve saldırı sonrasında Ükil, yaralanarak hastanelik oldu.

Geçtiğimiz gün sabaha karşı saat 03:00 sıralarında TOKİ Site Başkanlığı ofisi önünde meydana gelen olay, tarafların gazetemize verdiği ifadelere göre şu şekilde gerçekleşti:



“BİRDEN SALDIRMAYA BAŞLADI !”

Saldırı sonrasında hastanelik olan Ükil, Tire Devlet Hastanesi müşaade bölümünde eşi Hediye Ükil (53), site başkanı Durmuş Bozkurt ve TOKİ Mahallesi azalarından Gülşah Akgün’ün (35) yanında yaptığı açıklama ve iddialarda olayı nasıl gerçekleştiğini şu sözlerle anlattı: “Bu kişi, bir süredir aracıyla gece saatlerinde TOKİ mahallesinde dolaşıp duruyormuş. Mahalle sakinleri bununla ilgili bana bilgi vermiş ve bu durumdan rahatsızlık ve tedirginlik duyduklarını belirterek şikayette bulunmuşlardı. Olayın olduğu gece aynı şekilde yine aracıyla gelen ve hızlı bir şekilde araç kullanıp mahalle içerisinde dolaşıp duran Ç.T isimli bu kişiyi gören mahalleli beni arayarak durumu bildirdi. Ben de aracımla bu kişi takip ettim ve olayın olduğu yerde önüne geçerek ‘Neden buralarda dolaşıyorsun ?’, ‘Burada bir daha dolaşma !’, ‘Mahalleli bu durumdan rahatsız!’ şeklinde konuştum. Şahsı görünce tanıdığım bir kişi çıkınca, biraz da bunun etkisiyle laubali bir şekilde sözlerimi ifade etmiş olabilirim. Bu sözlerimin sonrasında bu şahıs, aracını az ileriye çekti ve park etti. Daha sonra aracından çıkan Ç.T isimli şahıs yanıma gelerek, ‘Çık arabandan !’ dedi. Ben birbirimizi tanıdığımız için, saldıracağını düşünemedim. Arabadan çıkmamla saldırması bir oldu. Kafa attı ve tekme tokat üzerime çullandı.”



“GEZMEK, DOLAŞMAK YASAK MI BU ÜLKEDE !”

Saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Ç.T ile de görüşen gazetemiz,  olayı bir de kendisinden dinledi. Ç.T ise olayı şu şekilde dile getirdi: “Ben aracımla gezmeyi dolaşmayı seven biriyim. Geceleri de dolaşırım. İddia edildiği gibi kimseyi rahatsız ettiğim de yok. Ayrıca bu ülkede bildiğim kadarıyla sokağa çıkma yasağı yok ! İsteyenin istediği yere gitmesini engelleyen bir yasa da yok. O gece, benim önümü aracıyla kesen TOKİ muhtarı bana, ‘Bir daha burada dolaşmayacaksın !’ dedi. ‘Neden dolaşamayacağım ?’ diye cevap verince, ‘Dolaşmayacaksın dediysem, dolaşmayacaksın; o kadar !’ şeklinde külhanbeyi üslubuyla karşılık verdi. Bunun üzerinde tartışma alevlendi ve kavgaya tutuştuk.”

Editör: Haber Merkezi