Ergün ÇELİK

Geçtiğimiz günlerde bir elektrik arızası için araziye giden Ahmet Tezel, dinlenmek için oturduğu sırada yakınında farklı bir taş olduğunu fark etti. Taşı eline almak isteyen Tezel, taşın olması gerekenden daha ağır olduğunu hissedince göktaşı olabileceğini düşündü. Bulduğu taşı eve götüren Tezel internetten yaptığı araştırmalarla birlikte bulduğu taşın bir göktaşı olduğunu anladı. Taşın piyasa değerinin 150 BİN ila 180 BİN dolar arasında olduğunu söyleyen Tezel, her türlü teklife açık olduğunu söyledi.

Tezel göktaşını bulma hikayesini şu cümlelerle anlattı;

“Elektrik işi için Akarca Ovası’na gittim. Biraz yoruldum. Dinlenmek için oturdum. Ve tarlanın içinde bu taşı fark ettim. Taşın değişik bir taş olduğunu anladım. Taşı elime aldığımda çok ağır olduğunu hissettim ve bu taşın göktaşı olabileceğini düşündüm.

Sonra internetten araştırma yaptım. Yaptığım araştırmada eğer mıknatıs taşa yapışırsa bunun göktaşı olma ihtimalinin yüksek olduğunu öğrendim. Mıknatıs buldum taşa tuttum. Mıknatıs taşa yapıştı.

Normalde bu taşın 3-4 kg ağırlığında olması lazım ama yaklaşık 10 kg ağırlığında.

Bu taşın fiyatını tam olarak bilmiyorum. Ama bu konuyla ilgilenenler varsa bize ulaşsın. Değerinde satmak istiyorum. Sattığımda işimi büyütmek arabamı değiştirmek istiyorum.

Fiyat biçemiyorum. İçindeki elementler incelendikten sonra göreceğiz. Her türlü tekliflere açığım”

Editör: Haber Merkezi