Tireli RomanlarTire Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Birimi ile TİROMDER’in birlikte organize ettiği, Tire Belediyesi ile Özel Bilgi Koleji’nin destek sunduğu organizasyonda; yaşları 8-16 arasında değişen 42 Roman çocuk, İzmir Sasalı Hayvanat Bahçesi’ne götürülerek, gönüllerince bir gün geçirmeleri sağlandı.

Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi

Daha önce hiç hayvanat bahçesine gitmemiş, maddi yetersizlikler sebebiyle gezme fırsatı bulamamış Tireli Roman çocuklar; Tire Emniyet Müdürlüğü ve TİROMDER (Tire Romanları Derneği) tarafından birlikte organize edilen bir gezi etkinliği ile İzmir Çiğli’de bulunan Sasalı Hayvanat Bahçesi’ne götürüldü. Tire Belediyesi’nin araç desteği, Özel Bilgi Koleji’nin ise yiyecek desteği ile katkı sunduğu gezim organizasyonuna, yaşları 8 ile 16 arasında değişen 42 çocuk katıldı. Sasalı’a unutamayacakları bir gün geçiren ve çok eğlenen çocuklara Tire Emniyeti Toplum Polis Birimi polis memurları Hakkı Alaçiçek ve Serkan Okan ile TİROMDER Başkanı Hasan Hüseyin Karabacak eşlik etti.

Geziyi düzenlemedeki amaçlarını, “Sosyal yönden zorluklar içerisindeki Roman çocuklarına güzel bir geçirtmek, daha önce gidemedikleri hayvanat bahçesinde gitmelerini sağlayarak sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla yapılan bu gezi ile Roman toplumuna mensup çocuklarımız daha çok kazanmak ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak hedeflendi. Oldukça faydalı ve güzel geçen geziyi çocuklarda çok sevdi.” şeklinde açıklayan Okan ve Alaçiçek, organizasyona destek olan herkese teşekkür etti. Aynı şekilde geziyi oldukça güzel ve faydalı bulduğunu ifade eden Tire Romanları Derneği Başkanı (TİROMDER) Hasan Hüseyin Karabacak, “Çocuklarımız unutulmaz bir gün yaşadılar. Onlara bu fırsatı veren, bu mutluluğu yaşamalarını sağlayan Tire Emniyeti, Tire Belediyesi ve Özel Bilgi Koleji’ne çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi