Ercan ÇELİK

Tire Belediyesi’nin en genç meclis üyesi olan Görkem Orucak, Tire’de yaşayan gençlere seslendi. Tire’de kurulacak bir gençlik konseyinin, gerçekleştirilecek projelerde, başta belediye olmak üzere Tire’deki kamu kurumlarını harekete geçirme potansiyeli olduğunu belirten Orucak, konseyin kurulması için gençlere her türlü desteği vereceğini söyledi.

“ÖZGÜR VE BAĞIMSIZ BİR KONSEY”

Konuyla ilgili HaberTire’ye konuşan genç meclis üyesi, “Siyasi kimliklerin, ünvanların, sıfatların çok önemi yok çünkü bu konsyede bilim, ilim, fikir ve düşünce var. Bu çağrıyı Tire’de yaşayan gençlerimizin arkadaşı ,abisi ,sırdaşı ,dostu olarak yapıyorum. Tire Belediyesinin en genç Meclis üyesi olarak Tire’de yaşayan, bu güzel memleketin ekmeğini yiyen,  ilçemize değer ve güzellik katmak isteyen tüm genç arkadaşlar; fikirlerinizi ve düşüncelerinizi önemsiyorum. Bu sebepten ötürü Tire’de bulunan tüm siyasi kuruluşlardan bağımsız, tamamen özgür düşünebilen, ön yargısız, bağımsız, tarafsız, eleştirebilen ve eleştirilmekten korkmayan, demokratik, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, hayvan ve doğa sevgisine sahip, çevre bilinci olan, Bayrağına ve Atasına bağlı bir Gençlik konseyinin kuruluşuna sizlerin desteği ve katılımı ile  öncülük yapmak istiyorum.” dedi.

“YEŞİL TİREMİZE DEĞER KATACAK PROJELER ÜRETİLECEK”

Kurulacak konseyin amacını aktaran Orucak, “Tire’de yaşayan gençlerin sorunlarına ve problemlerine çözüm bulmak, özgün ve vizyon sahibi fikirlerine katkıda bulunmak ve hayata geçirmek, sanatsal ve sportif faaliyetlerde bulunmak, yarışmalar ve turnuvalar organize etmek, sosyal aktiviteler düzenlemek, kentimize yeni tesisler kazandırmak, bu şehri daha da yaşanabilir bir hale getirmek için birlikte yeni projeler üretmek, Yeşil Tire’mize değer katacak her türlü  fikir ve projelerinize en başta Tire Belediyesi olmak üzere Tire’ de bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşları ile destekte bulunmak istiyorum.”

“KADINLARA ÖNCELİK VERİLMELİ”

Kurulacak konseyle ilgili fikirlerini paylaşan Görkem Orucak, “Kuracak olduğumuz Tire Gençlik Konseyi’nin en önemli şartlarından birinin konseyin kadın erkek eşitliğinin sağlanması ve kadınların artık daha fazla söz sahibi olmasıdır diye düşünüyorum. Konseyde engelli bireylerin ve  çocuk temsilcilerin olması gerektiğini düşünüyorum. Tamamen özgür düşünebilmesi için hiç bir kuruluşa bağlı bulunmamalı ve siyasi kimliklerden olabildiğince uzak olmalıdır. En üst yaş sınırı 29 olmalı. Tabi bunlara konsey karar verecek. Bunlar benim sadece önerilerim. Aramızda yapacak olduğumuz siyasi diyaloglar ve fikir alışverişleri birbirimize saygı çerçevesinde elbette ki olacaktır ama unutulmasın ki nihai misyonumuz Yeşil Tire’ mizin güzelleşmesi, değer kazanması ve birçok yönüyle tanınabilir bir kent haline gelmesidir. Kuracak olduğumuz  konseyin en önemli prensipleri  saygı ve empatidir.” dedi.

GENÇLERE SESLENDİ

Tire’de yaşayan gençlere seslenen Orucak, “Tire’nin geleceğine yön verecek olan gelecek kuşak sizsiniz sevgili arkadaşlarım. Lütfen kendinize güvenin ve daha fazla beklemeyin. Şimdiden söz sahibi olup kentimizi güzelleştirmeye birlikte başlayalım. Eğer çağrıma kulak verip birlikte yeni bir Kent resmi yapmak isterseniz bana 05547616020 numaralı telefondan whatsapp üzerinden yazabilir ya da [email protected] adresine isim ve soy isminizi yazıp küçük bir e posta gönderebilirsiniz. Gerekli bilgilendirmeyi oradan yapacağım. Hepinizi ama hepinizi bekliyorum. Lütfen o güzel fikirleriniz ve düşünceleriniz gün ışığına çıksın.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi