Tire’de İZSU’nun ana iletim hattında meydana gelen bir arızadan dolayı kesilen şebeke suyu, yarın saat 10:00’da tekrar verilecek. İZSU, Tireli vatandaşları önlem almaları konusunda uyardı.

 

Ercan ÇELİK

 

Tire’de terfi merkezi ile ana depo arasındaki ana iletim hattının, Faik Tokluoğlu Bulvarı kısmında meydana gelen büyük bir arıza sebebiyle, tüm Tire’de şebeke suyu kesildi. Konuyla ilgili olarak HaberTire Gazetesi’ne açıklama yapan İZSU’dan, ekiplerin arızaya sabaha karşı 05:00 sıralarında müdahele ettikleri ve arızanın giderilmesi için çalışmaların akşam saatlerine kadar sürdüğü belirtildi.

Arızanın meydana geldiği boru, 800mm çapındaki ana iletim hattı olduğundan, arızaya müdahale edebilmek için tüm Tire’de şebeke suyu kesildi. İZSU’dan yapılan açıklamada, az önce çalışmaların bitirilip arızanın giderildiği belirtildi. Arızanın giderilmesinin ardından şebekeye su tekrar verildi fakat suyun evlere ulaşması saatler alacak. En geç yarın sabah saat 10:00’a kadar Tire’nin tamamı tekrar suya kavuşacak.

Tire Belediye İlan Bürosu aracılığıyla da bir duyuru yapan İZSU, gece boyunca su olmayacağı için, vatandaşları önlem almaları konusunda uyardı.


Editör: Haber Merkezi