Pek çok yöresel ürünüyle olduğu gibi soğanıyla da meşhur olan Tire’de, taze soğan hasadı devam ediyor. Tireli üreticiler tam kapanmaya rağmen çalışarak sofralara lezzet katıyor. Koronavirüs salgını ve tam kapanmanın işleri olumsuz etkilediğini söyleyen üreticiler fiyatların düşük olmasından dert yanarken, bunun sebebini market ve manavlara bağlıyor.

MESAİ 07:00’DA BAŞLIYOR

Tireli üretici Birol Günay, taze soğan üretimindeki son durumla ilgili HaberTire’ye konuştu. İşe,  yaklaşık 20 kişilik bir ekiple sabah 7’de başladıklarını söyleyen Günay, Tire’nin soğanlarını tüm Türkiye’ye gönderdiklerini söyledi. Günay açıklamalarını şu cümlelerle sürdürdü;

“15-20 kişilik bir ekip ile sabah saat 07:00’da işe başlıyoruz. Şu an Ramazanda olduğumuz için öğleye kadar çalışıyoruz. Ramazan’dan sonra yine akşama kadar çalışmaya devam edeceğiz. Tam kapanmadan önce işlerimiz iyiydi. Fiyatlardan memnunduk. Soğanın kilosunu 4-5 lira civarında satıyorduk. Tam kapanmadan sonra durum bizim için kötüleşti şu anda fiyatlarımız 2 – 3 liraya düştü. Vatandaşlar tam kapanma ile birlikte market ve manavların eline kaldı. Bu yüzden biz üreticiler de çok kötü durumdayız. Biz ürünlerimizi hallere veriyoruz. Ürünlerimiz halciler aracılığıyla İstanbul, Ankara ve Bursa gibi iller başta olmak üzere Türkiye’nin her yerine gidiyor. Şu anda tam kapanma olduğu için herkes evlerinde ama biz çiftçiler olarak çalışmak zorundayız. Çalışıp bir şekilde bu ürünleri vatandaşlarımızın sofrasına ulaştırmak zorundayız.

Editör: Haber Merkezi