Bölgenin en güzel kirazlarının yetiştiği ve Avrupaya ihraç olduğu Tire’de, Kiraz üreticileri Kirazların taşınması noktasında sıkıntı yaşadıklarını ve 3 km lik üretim yolunun yıllardır kanayan bir yara haline geldiğini söyleyerekİ, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yolu yaparak Kiraz üreticisine destek olmasını istediler.

HER YIL PROGRAMA ALINIYOR AMA YAPILMIYOR

Tireli Kiraz üreticisi Nail Sarp yolun her yıl programa alındığını ancak bir türlü yapılmadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü; “ Çukurköy bölgesinde bölgenin en güzel kirazlarını yetiştiriyoruz. Ben Çukurköy’e bağlı değirmenlik mevkiinde yıllardır kiraz yetiştiriciliği yapıyorum. Yıllık 3 ton kiraz hasadım var ancak bu kirazları taşırken mahsulümüz eziliyor yolumuz çok kötü. Aziz Kocaoğlu döneminden bu yana her yıl söz veriliyor ancak bir türlü yolumuz yapılmıyor. Buradan sizlerin aracılığı ile bir kez de Tunç Başkanımıza seslenmek istiyorum. Bizler geçimimizi tarım ve hayvancılık ile sağlıyoruz. Yetiştirdiğimiz kirazlar Avrupaya ihraç ediliyor. Ülke ekonomisine ciddi katkı sağlıyoruz. Lütfen bizim sesimizi duyun ve yolumuzu yapın.” Dedi.

Büyükşehir yetkililerinin bu yılda programa aldıklarını ve yapacaklarını söyleyen Kiraz üreticisi Nail Sarp; “inşallah bu yıl sözlerinde dururlar ve yolumuzu yaparlar, bizde bu çileden kurtuluruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi