Ulvi ToprakTÜİK’in belirlemiş olduğu istatistiki verilere göre Tire’nin köyleriyle birlikte toplam nüfusu; 78 bin 975 kişi.   Aile hekimlerine kayıtlı olan vatandaşların toplamından elde edilen ilçe nüfusu ise 78 bin 475 kişi.

Büyük Tire Gazetesi

İki nüfus toplamı verisi arasında 500 kişilik farklılık olduğunu tespit eden ve kendi verilerinde görünmeyen bu 500 kişiyi aramaya koyulan Tire Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları, Tire halkına seslenerek aile hekimi olmayanları kendilerine müracaat etmeye çağırdı.

İlçe merkezinde 19, Büyükkale Köyü’nde 1 ve Gökçen Beldesi’nde 2 olmak üzere Tire’de toplam 22 aile doktoru bulunduğunu ve aile hekimi başına ortalama 3 bin 567 kişinin düştüğünü ifade eden Tire Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. M. Ulvi Toprak, “İlçemizdeki her bir insana aile hekimliği hizmetini ulaştırmak için çaba sarf ediyoruz. Bizim kayıtlarımıza göre 500 kişi eksik görünüyor. Bu kişiler gerçekten de eksik mi? Tire’de yaşıyorlar mı? Yaşlılar mı? Engelliler mi? Bunları öğrenmemiz ve bu insanları ‘aile hekimliği’ uygulaması içerisine almamız gerekiyor. Bunun için buradan herkese sesleniyorum. Kayıp olan 500 kişiyi arıyoruz. Tüm vatandaşlarımız bize yardımcı olsun. Çevrelerinde aile hekimliği uygulamasına kayıtlı olmayan kişiler varsa bize bildirsinler. Bu uygulamadan habersiz veya ilgisiz olan ve kayıtlı olmayan kişiler varsa bu vatandaşlar bize başvursun. Bizimle iletişime geçen vatandaşlarımıza biz de yardımcı olacağız.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi