Ergün ÇELİK

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İlin Valiliklerine Pazar Yerleri ile ilgili yeni bir genelge gönderilmişti. Genelgeye göre tam kapanma kapsamında 8 ve 15 Mayıs tarihlerinde haftada 1 gün olmak üzere yaş sebze, meyve ve fide satışı yapılması kararlaştırılmıştı. Alınan karar doğrultusunda bugün ilk defa Tire’de Cumartesi Pazarı kuruldu. Zabıta, polis ve jandarmanın gün boyu denetimler yaptığı Pazar yerini Kaymakam Fatih Çobanoğlu da ziyaret etti. Çobanoğlu’na Emniyet Müdürü Kadir Şen, İlçe Sağlık Müdürü Ulvi Toprak, Zabıta Müdürü Tarık Bolpaça da eşlik etti.

Pazar yeri ziyaretinin ardından açıklama yapan Kaymakam Çobanoğlu, şöyle konuştu;

“İçişleri Bakanlığımızın Türkiye geneli aldığı karar uyarınca Bugün biz de Tire’de Cumartesi pazarımızı açtık. Tire’de 4 noktada Pazar yerimiz açıldı. Zabıta, Polis ve Jandarma ekiplerimiz tedbirleri aldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren vatandaşlarımıza gerekli uyarıları yaptık. Sergi yerleri arasındaki mesafeleri koruyoruz. Pazar giriş ve çıkışlarında belediye ekiplerimiz hijyen seti dağıtımı yapıyor. Halkımızdan ricamız ihtiyaçlarını karşılarlarken özellikle maske ve mesafeye dikkat etmeleri.

İlçemizde vakalarımız düşmeye devam ediyor. İnşallah bugün pazar sebebiyle bir artış yaşamayız. Tek temennimiz budur. Bu vesileyle tüm halkımızın Mübarek Kadir Gecesini ve yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı’nı şimdiden tebrik ediyorum.

‘VATANDAŞLARIMIZDAN HASSASİYET BEKLİYORUZ’

Gün boyu pazar yerlerinde denetimler yapan Tire Belediyesi Zabıta Müdürü Tarık Bolpaça ise vatandaşlardan kalabalık oluşturulmaması için hassasiyet beklediklerini söyledi. Bolpaça, açıklamalarını şu cümlelerle sürdürdü;

“8 Mayıs ve 15 Mayıs tarihlerinde saat 10:00 ile 17:00 arasında Tire’de 4 farklı noktada Pazar oluşturduk. Sergiler arasında 3’er metre mesafe olmasına, maske mesafe ve hijyen kurallarının uygulanmasına dikkat ediyoruz. Ekiplerimiz pazarcı esnafının HES Kodu ve maske kontrollerini yaptı. Yaş sebze, meyve ve fide satışı dışında herhangi bir ürün olmamasına dikkat ediyoruz. Şehir merkezinde polis ekiplerimizle kırsal kesimlerde ise jandarma ekiplerimizle birlikte denetimlerimizi sürdürüyoruz. Pazara gelen vatandaşlarımız ihtiyaçlarını en kısa sürede gidererek pazardan ayrılmasını istiyoruz. Yoğunluk ve kalabalık oluşturmadan alışverişini yapan vatandaşlarımızın bir an önce evlerine dönmeleri son derece önemli”

Editör: Haber Merkezi