Obezite Danışma BirimiObez misini? Şişman mı? Bu soruların cevabını Tire Devlet Hastanesi'nde açılan obezite danışma birimine başvurarak öğrenebilirsiniz.

Ahmet ŞENKİ / Yerel Güç Gazetesi

Tire Devlet Hastanesi obezite ile mücadele için ‘Obezite Danışma Birimi’ni hastanede düzenlenen törenle Tireliler’in hizmetine açtı.

Obezite Danışma Birimi’nin açılışına; İzmir Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz, İzmir Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Ayşe Candan, AK Parti İzmir İl Genel Meclisi Üyesi Refik Konur, Tire İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Tire İlçe Sağlık Müdürü Ulvi Toprak, Tire Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Fatih Hayali, Tire Esnaf Kefalet Odası Başkanı Ümit Ünalmış, AK Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, BBP Tire İlçe Başkanı Erkan Etçi ve Saadet Partisi Tire İlçe Teşkilat Başkanı Sadrettin Yakuter katıldı.

Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr.Fatih Hayali, Obezite Danışma Birimi’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada; obezite ile mücadeleye Tire Devlet Hastanesi’nin de katıldığını söyleyerek “obezite sınıflandırılması kullanılırken genellikle beden kitle İndeksi ile ölçüm yapılmaktadır. Beden kitle indeksi, kilogram olarak ağırlığın, metre cinsinden boy uzunluğunun karesine bölünmesiyle elde ediliyor. Bir hastalık olan Obezite çok çeşitli hastalıklara neden olacak kadar yaygınlaşmaktadır. Obezite dünyada olduğu gibi Türkiye’de de artmaya devam ediyor. Ülkemizde bu hastalık erkeklerde yüzde 21,2 iken kadınlarda ise yüzde 40 oranında görülmektedir. Yani her üç kişiden biri obez, şişman, ileri derecede obez olarak ayrılmaktadır. Tehlike çanları çocuklarımıza da yansımakta. Bundan 20 yıl öncesinde çocuklarımızda yüzde 7-8 oranında obezite teşhis edilirken bu oran şimdilerde yüzde 17-18 arasındadır. Hastanemizde obezite danışma birimini açmamızdaki amacımız, ilçemiz Tire’ye daha sağlıklı hizmet vermektir. Hastanemize gelen vatandaşlarımızın, obez mi şişman mı olduğunu bugün açmış olduğumuz bu birimde tespit edeceğiz. Mutlu sağlıklı bir hayat için yaşayacağız” şeklinde konuştu.

İzmir Halk Sağlığı Müdürü Türkyılmaz ; “BİZLER SAĞLIĞIN BİRER PARÇASIYIZ”Hastane Açılış

İzmir Halk Sağlığı Müdürü Bediha Türkyılmaz;  vatandaşların sağlığın birer parçası olduklarını dile getirerek; “Obezite Danışma Birimi’ni Kemalpaşa İlçesinden sonra Tire’de de açtık. Çalışmalarımızda yardımları için Tire Devlet Hastanesi Başhekimi Fatih Hayali’ye teşekkürlerimi sunuyorum. Obezite ile mücadele için başlatılan Obezite Danışma Birimleri Sağlık bakanlığın projeleri ile yönetilmekte olan bir projedir. Dünyada 3 milyondan fazla insan obezite ile mücadele ediyor. Çocuklarımızı obeziteye karşı koruyacağız. Obezite olan çocuklarımıza aileleri ile birlikte eğitim vereceğiz. Tüm Tire halkımını yönlendirmeye davet ediyorum. Günde 30 dakika ile 60 dakika arası sağlıklı koşmak yeterlidir. Tire’nin güzelliğine ve yeşilliğine obezite yakışmıyor aslında. Zira Tire’de obez ya da şişman olmayacak kadar sağlıklı otlar ve organik ürünler bulunmakta. Obezite Danışma Biriminiz hayırlı olsun’’ şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi