Ercan ÇELİK

Hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı Tire’de, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü de sahadaki çalışmalarını sürdürüyor. Dönem dönem çalışmalarla ilgili bölgedeki hayvan yetiştiricilerini bilgilendiren İlçe Tarım Müdürlüğü, 2020 yılı sonbahar dönemi şap aşılama kampanyasının başladığını duyurdu.

İlçe Tarım Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Şap hastalığının yaygın bir hastalık olması ve tedavi masraflarının yanı sıra hayvanlarda et ve süt veriminde kayıplar yaşanması ve genç buzağılarda ölüme neden olmasından dolayı aşılama büyük önem arz ediyor. Yetiştiricilerimizin hastalıkla mücadele için hayvanlarını aşılatmalarını ve aşılama kampanyasına duyarlı olmalarını bekliyoruz.” denildi.

13 BİN 934 LİRA CEZASI VAR

Hastalığın yayılmasının önlenmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından alınan tedbirlere uymayanlara ve gerekli kolaylığı göstermeyenlere 13 bin 934 lira idari para cezası uygulanacak.

VİDEO İLE BİLGİLENDİRME YAPILDI

Tire İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan bilgilendirme videosunda Müdürlükte Veteriner Hekim olarak görev yapan Esra Özbek, yetiştiricileri şap hastalığı ve hastalığa karşı aşının önemi konusunda bilgilendirdi. Hazırlanan video sosyal medyada yayınlandı ve basına servis edildi.

Editör: Haber Merkezi