Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in katılımıyla Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyan ve sadece Tire Devlet hastanesinde Pilot olarak uygulanan Kapalı Döngü İlaç Sisteminin nasıl işlediği, diğer hastanelere nasıl entegre edileceği konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Yapılan toplantıya Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şuayip Birinci, Sağlık Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Şahin Yıldırım, İzmir İli Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan ve Şehir Hastanelerinin üst düzey yöneticileri katıldı. Toplantıda sistemin faydaları ve sağladığı avantajlar masaya yatırıldı. 

 Ayrıca yaklaşık 3 milyon TL yatırımla oluşturulması planlanan Kapalı Döngü sarf malzemeleri sistemi üzerine sunum yapıldı. İlk defa Tire Devlet Hastanesinde uygulanan ve %100 yerli olan bu sistemle kaynakların daha verimli kullanılması ve kayıt altına alınması sağlanıyor.

ÖRNEK HASTANE
Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Tire Devlet Hastanesi’nin imkan ve kabiliyetlerinin üst düzeyde olduğunu vurguladı. Tire Devlet Hastanesi’nin, hizmet çıtasının yüksek olması nedeniyle hastalar tarafından tercih edildiğini belirten Tanrıseven, Hastane Başhekimi Dr. Fatih Hayali ve ekibinin çalışmalarının takdire şayan olduğunu kaydetti. 

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şuayip Birinci de toplantıya katılan Şehir Hastaneleri yöneticilerinin, Tire Devlet Hastanesi’ni örnek almaları gerektiğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi