Tire’nin Dereli kırsal mahallesinde yaşanan ev yangınında 80 ve 72 yaşlarındaki Akın çiftinin evi tamamen yandı. Soğukların bastırdığı şu günlerde evsiz kalan dar gelirli çift ne yapacağını bilemez durumda.


Ergün ÇELİK
Tire’de yaşanan ev yangını yaşlı bir çifti evsiz bıraktı. İlçeye bağlı kırsal mahallelerden Dereli’de öğlen saatlerinde meydana gelen yangın, Mehmet Akın (80) ve Kezban Akın’a (72) ait evi kullanılamaz hale getirdi. Yaşlı çiftin evde olmadığı bir zamanda başlayan yangının, evin içinde bulunan ev ocağı diye tabir edilen köy evlerindeki şömine tarzı ocaktaki ateşten kaynaklandığı öğrenildi.


ŞÖMİNE OCAĞINDAN SIÇRAYAN KIVILCIMLAR SEBEP OLDU
Mehmet Akın’ın köy kahvesinde, eşinin ise zeytin toplamada olduğu bir sırada meydana gelen yangın, şömine ateşinden sıçrayan kıvılcımlar sonrası başladı ve eşyaların tutuşması sonrasında çıkan dumanların komşular tarafından görülmesi ile fark edildi. Köy içinde bulunan evin yandığını gören komşuları, durumu derhal itfaiyeye, jandarmaya ve ev sahibi Akın çiftine bildirdi. 


İTFAİYENİN ÇABALARI EVİ KURTARMAYA YETMEDİ
İhbarı aldıktan sonra kısa süre içinde olay yerine intikal eden İzmir BŞB İtfaiye ekiplerinin gayretleri, evin yanmasına ve yaşlı çiftin kara kışın yaşandığı, soğukların iyiden iyiye bastırdığı şu günlerde evsiz kalmasını engellemeye yetmedi. Alt katı depo olarak kullanıldığı, bidonlar içinde zeytinyağı ile buğday bulunduğu yangında gerek deponun gerekse ikamet edilen üst kattaki eşyaların yandığı zararın büyük olduğu öğrenildi. 


GÖZÜ YAŞLI ÇİFT, DESTEK BEKLİYOR 
Dar gelirli oldukları belirtilen yaşlı Akın çifti, ortada kaldıklarını, şimdilik geçici olarak çocuklarına sığınacaklarını ve bir süre onlarda kalacaklarını ifade ettiler. Çok büyük üzüntü yaşayan yaşlı çift, göz yaşlarına hakim olamadı. Devlet yetkililerinden ve yardımsever vatandaşlardan destek bekleyen yaşlı çift, “Kara kışta evsiz barksız kaldık. Ne diyelim bilemiyoz !” şeklinde konuştu.





Editör: Haber Merkezi