THK Fitre ZekatTürk Hava Kurumu Tire Şubesi Genç Kanatlar Topluluğu üyeleri, içinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayı dolayısıyla yoğun bir faaliyet dönemine girdi.

Ahmet ŞENKİ / Yerel Güç Gazetesi

Türk Hava Kurumu Tire Şubesi Genç Kanatlar Topluluğu üyeleri, içinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayı dolayısıyla yoğun bir faaliyet dönemine girdi.

Tire ve köylerine dağıtılmak üzere 11 bin adet zarfın hazırlandığı kurumda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Fitre ve zekat zarfı dağıtmak suretiyle yardım toplama yetkisinin Türk Hava Kurumu’nda olduğunu belirten şube yetkilileri, fitre ve zekat zarflarının dağıtımını Genç Kanatlar Topluluğu üyeleri, köy ve mahalle muhtarları ile THK’nın yetkilendirdiği yakalarında THK yetkilisi olduğunu gösteren kimlik kartı olan kişilerin toplayacağını belirtti. THK yetkilileri toplananın yardımların daha çok kitlelere ulaşması için bağış yapılacak en doğru ve güvenilir adresin THK olduğunu, toplanan fitre ve zekat gelirinin % 50'si Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na, % 40'ı Türk Hava Kurumu'na, % 4'ü Kızılay Derneği'ne, % 3'ü Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na ve % 3'ü ise Diyanet Vakfı'na verildiğini belirtildi.

Türk Hava Kurumu Tire Şubesi Saymanı Hayati Tarnı ‘’ Türk Hava Kurumu, devlet bütçesinden herhangi bir yardım almadan, halkımızın verdiği kurban derisi, fitre ve zekat bağışları ile faaliyetlerini sürdürmekte havacılık kurslarını Türk gençliğine ücretsiz olarak vermeye devam etmektedir.2860 Sayılı Yardım Toplama Kanuna dayanarak çıkarılan Yardım Toplama Esas ve Usulleri Hakkındaki Yönetmenliğin 15.maddesi kapsamında Fitre zekat zarfı dağıtmak suretiyle yardım toplama yetkisi Türk Hava Kurumu’na verilmiştir. Bu faaliyeti THK Şube Başkanları aracılığı ile yürüten kurumumuz elde ettiği gelirin %60’ını paydaş kuruluşlara dağıtmakta kalan %40’lık pay ile havacılık faaliyetlerini yürütmektedir’’ dedi

 

‘’ DAĞITILAN ZARFLARI HALKIMIZ DOLU VEYA BOŞ OLARAK İADE ETSİN ‘’

Türk Hava Kurumu Tire Şubesi Saymanı Hayati Tarnı görevli arkadaşlarımız tarafından dağıtılan zarfların halkımız tarafından dolu veya boş olarak iade edilmesini söyledi. Fitre-zekat zarfı dağıtmak için giden arkadaşlarımız vatandaşlarımızın kapılarını çaldıklarında bazı kişilerin hakarete varan davranışlar sergilediği söyleyen Tarnı ’’ Tireli vatandaşlarımızın bu konuda biraz daha duyarlı ve hassas olmalarını istiyorum. Zorlamalı bir durum değil bu. Fitre zekat vermek istemeyen vatandaşlarımız zarfları kaybetmesinler ve boş olarak geri iade etsinler’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi