Maddi zorluklar içinde olan talihsiz kadın, devlet yetkililerinden ve hayırsever vatandaşlardan destek bekliyor.
Modern dünyanın önde gelen sağlık sorunları arasında yerini alan obezite hastalığı, yani aşırı kilolu olma, sebebiyle he yıl çok sayıda insan ölmekte veya daha başka kronik hastalıklara kapılmakta. Hastalığın ve kişinin durumuna göre farklı çözüm yöntemlerinin uygulandığı obezite hastalığı beraberinde kalp ve damar hastalıkları, şeker, tansiyon, iskelet ve kas hastalıkları v.b. hastalıklara sebep olabilmekte. 


210 KİLOGRAM
Bu hastalığın pençesine yakalanan ve nasıl kurtulacağını bilemeyen biri olan Tireli Aysel Yalama, yaklaşık 20 yılı aşkın süredir çektiği bu hastalık sebebiyle adeta hayata küsmüş durumda. Şuanda yaklaşık 210-215 kg civarında bir ağırlığa sahip olan 47 yaşındaki kadın, bu haliyle gözleri az gören kocasına ve 9 yaşındaki kızına bakmak zorunda olduğunu, fakat ayağı kalkmakta bile çok zorlandığını belirtti.


“BİRŞEY YEDİĞİM DE YOK!”
Maddi durumlarının çok kötü olduğunu, ellerinde ocaklarında bir şey olmadığını belirten Aysun Yalama, “Bir şey yediğim de yok. Zaten var mı ki yiyelim. Buna rağmen böyle kilo alıyorum. Bu bir hastalık. Ne yapacağımı bilemez haldeyim. Maddi imkansızlıklar sebebiyle çözüm olabilecek ameliyatı yapamıyorum” dedi.
Doktorun kendisini mide küçülteme ameliyatı ile kilolarından kurtarmayı düşündüğünü, fakat şuanda böyle bir ameliyatı yapacak güçlerinin bulunmadığını belirten talihsiz kadın; devlet büyüklerinden, hayırseverlerden destek istediğini söyledi. 


9 YAŞINDAKİ KÜÇÜK KIZI İHTİYAÇLARI GİDERİYOR
Pazara çıkamadığını, hatta bakkala bile gitmekte zorluk çektiğini söyleyen kadın, 9 yaşındaki küçük kızını korka korka, kaygı içerisinde sağa sola ihtiyaçları gidermesi için gönderdiğini söyledi. Turan Mahallesi 1. Selvi Sokak adresindeki basit bir yer evinde kocası ve kızı ile birlikte yaşayan Aysel Yalama, kendisine ve dolayısıyla ailesine yardımda bulunan kişi ve kişilere ömrünün sonuna kadar minnettar kalacağını ve duacı olacağını belirtti. Talihsiz kadın, destek olmak ve yardımda bulunmak isteyenlerin “531 680 32 15” numaralı telefondan kendisine ulaşabileceklerini söyledi.


Editör: Haber Merkezi