Tire Belediyesi Tire adına “Slow Food” hareketine katılmak için geçtiğimiz günlerde girişimlerde bulundu.

1986 yılında İtalya’da Carlo Petrini ve bir grup aktivist tarafından hayata geçirilen bir organizasyon olan Slow Food, organik, doğal, katkısız yiyeceklerin dünyaya yayılması, kaybolmaya yüz tutmuş yeme- içme kültürünün kurtarılması felsefesidir. Fast Food akımının karşısında duran bu hareket, aynı zamanda üreticiyi de korumayı, hakkını vermeyi, küçük üreticinin, köylülerin toptancılar ve aracılar tarafından sömürülmesini engellemeyi hedefler.

Tüm dünyada yükselen bir hareket olan Slow Food hareketi son yıllarda ülkemizi de içine alarak yaygınlaşmaya başladı. Tire Belediyesi bu güzel çalışmada yer almak için Belediye Başkanı Tayfur Çiçek önderliğinde girişimlerde bulundu. Slow Food Türkiye organizasyonu temsilcileri Tire’nin yapmış olduğu girişim neticesinde Tire mutfağının gastronomisinin Türkiye’deki en önemli gastronomilerden birisi olduğuna inandıklarını ifade ettiler. Tire Convivium’u adıyla Tire Türkiye içinde bağımsız, direkt İtalya’ya bağlı olacak. Bu organizasyonla ilgili olarak Tire Belediyesi’ne destek veren başta Gurme Yazar Nedim Atilla olmak üzere, Foça Slow Food Lideri Gül Girişmen, Slow Food Temsilcileri Yeşim Yassıoğlu ve Cihat Kolcuoğlu geçtiğimiz gün ilçemize gelerek Başkan Tayfur Çiçek ve ekibini ziyaret ettiler. Güzel geçen görüşmelerde bir yol haritası belirlenerek çalışmalar başlatıldı. Organizasyon iki ayda bir yani yılda altı defa etkinlikler düzenliyor. Bu organizasyon kapsamında Tire için yapılacaklar planlandı. İlçemizin ot çeşitliliği ve zengin ot yemekleri kültürü üzerinde duruldu ve çalışmaların bu yönde şekillenmesine karar verildi. Başta ot yemekleri olmak üzere pek çok konuda çalışmalar yapılacak. 

Bu özel çalışmayla orta vadede Tire Turizmi’nin olumlu yönde ciddi şekilde etkileneceği, kültürümüzü merak eden, gezen, kalan ve katkı koyacak olan nitelikli turistlerin ilçemizi daha çok ziyaret edeceği düşünülüyor. 

Editör: Haber Merkezi