Bazen bizim dışımızda gelişen olayların etkileri veya bir anlık verdiğimiz karar ve seçimlerle geleceğimiz çok farklı yönde gelişir. Yakın zaman öncesine kadar hiç tahmin ve tasvir edemeyeceğimiz gelişmeleri bir anda hayatımızın içinde buluruz. İşte o zaman “Kadar ağlarını böyle ördü !” deriz.
Tireli İngilizce öğretmeni Mustafa Erdoğan’da ağlarını ören kaderin kendine yaşattığı sürpriz gelişme ile hayatının en mutlu günlerinden birini yaşamakta. Kader Erdoğana’a mutluluğu binlerce kilometre öteden getirdi ve hayatının bir parçası yaptı.

HARİTADA YERİNİ BULMAK BİLE ZOR !
Rusya’nın Sibirya bölgesinde Altayski vilayetinde yer alan 700 bin nüfuslu Barnaul kentinde yaşayan Nadezhda Rusanova isimli Rus bayanla internet üzerinden tanışan ve arkadaşlık kuran Mustafa Erdoğan’ın bu iletişimi kısa süre içinde sevgiye ve aşk ilişkisine döndü. Bir sür internet üzerinden Nadezhda Rusanova ile iletişimini ve ilişkisini sürdüren Erdoğan, kız arkadaşına “Tire’ye gelmesi” davetinde bulundu. 

DİJİTAL AŞK BAĞI, EVLİLİK BAĞINA DÖNÜŞTÜ
Ailesi ile birlikte Barnaul kentinde sakin bir hayat yaşayan ve kentteki devlet dairelerinden birinde İnsan Kaynakları Müdürü olarak çalışan Rusanova, sadece internet üzerinden fotoğraf ve görüntülerini gördüğü, kendisi hakkında detaylı bir bilgiye sahip olmadığı Mustafa Erdoğan ile yaşadığı dijital aşk, sevgi ve güven bağının etkisi ile daveti kabul ederek binlerce kilometre öteden yola çıktı. 

BİR TREN, ÜÇ UÇAK, BİR OTOMOBİL DEĞİŞTİRİP 20 SAATTE ANCAK TİRE’YE ULAŞABİLDİ  
Barnaul kentinden Tire’ye gelmek için bir tren (veya otobüs), üç uçak ve bir de otomobil ile yolculuk yapmak ve toplamda 20 saatini yollarda geçirmek (bekleme süreleri hariç) zorunda kalan Rusanova sonunda Mustafa Erdoğan’a ve çok merak ettiği Tire’ye ulaştı. 
Davetini, kendisine güvenip inanarak kabul eden ve binlerce kilometre öteden kendisini görmeye gelen Nadezhda Rusanova’nın sevgi ve ilgisinden çok etkilenen Mustafa Erdoğan, kendisi ile evlenme kararı verip bu kararını Rusanova’ya iletir ve karşılıklı sevgi duyguları ile evlilik kararı alınır. 

MAYIS AYINDA TANIŞTILAR, EYLÜLDE EVLENDİLER
Havaalanında karşılayıp Tire’ye getirdiği Rusanova ile bir gün sonra evlilik kararı aldıklarını ve yaklaşık 3-4 gün içerisinde de  Tire Belediyesi’nde nikahlarını şahitler huzurunda kıydıklarını belirten Mustafa Erdoğan, 2017 yılı Mayıs ayında başlayan arkadaşlıklarının Eylül ayında evlilikle sonuçlandığını, kaderin adeta Sibirya’dan Tire’ye ağlarını örüp her iki ismi birleştirdiğini belirtti.

“İKİ ÜLKE ARASINDA KURULAN DOSTLUĞA BİZ DE SEVGİMİZ VE EVLİLİĞİMİZLE….”
Hayatının en mutlu ve heyecanlı günlerini yaşadığını belirten Erdoğan, “Eşim Tire’ye yerleşecek. Kendisinin Türk vatandaşı olması için başvuruda bulunduk. Evlenince her şey bitmedi. İşin hukuki ve ülkeler arası resmi prosüdürleri var. Şimdi bunları halletmeye ve eşimin burada yaşaması için oradaki işlerini çözmesini sağlamaya çalışıyoruz. Karşılıklı güven, sevgi ve inanç üzerine kurulu bir evlilik kurduk. Büyük bir mutluluk yaşadık. İki ülke arasında tesis edilen dostluğa biz de bir sevgimiz ve evliliğimiz ile katkı koyduk” şeklinde konuşarak duygularını dile getirdi.


 

Editör: Haber Merkezi