Tire Engelliler Derneği tarafından, ‘Engelliler Haftası’ etkinlikleri kapsamında dün gerçekleştirilen “Sevgi İzi Dövme Yaptırma” organizasyonunda, ilçede yaşayan yaklaşık 65 kadar engelli bireyin sol el bileğine rakamlardan oluşan 5 haneli bir sayı dövme olarak kazınıp yazıldı. 

MÜGE ANLI İLE DUYULMAYA BAŞLANDI
İlk olarak A tv’de yayınlanan Müge Anlı’nın sunduğu “Tatlı Sert” programı ile vatandaşların öğrenip gördüğü, adı “Sevgi İzi” konulan rakamlardan oluşan el bileği dövmesi, zihinsel engelli çocuğu veya yakını olan tüm aileler tarafından güvenlik önlemi olarak yapılmakta. Uygulama hızlı şekilde yayılmakta.

HAYAT KURTARAN NUMARALAR BİLEKLERİNE KAZINDI
Kendini ifade edemeyecek durumdaki zihinsel engelli kişilere yapılan bu dövmelerde yazılı olan rakamlar, o kişiye özel kimlik numarası benzeri bir numara olacak. Bu numaralar, poliste de olacak ve poliste oluşturulan bilgi havuzunda her bir numaranın karşılığı olarak o kişiye ait kimlik, adres ve aile bilgileri yer alacak. 

ÇAKICI’YA TAM DESTEK
Bu güzel ve faydalı fikri gördükten sonra Tire’deki zihinsel engelli bireylere de uygulamanın doğru olacağı düşüncesi oluşan ve bu düşüncesini Kaymakam Mehmet Demirezer, Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi ile paylaşan Tire Engelliler Derneği Başkanı Emel Çakıcı, Demirezer ve Kiremitçi’den de destek gördü. 

MÜGE ANLI DA DESTEK VERDİ
Yaklaşık 8 aydır bu uygulamayı Tire’de de hayata geçirmek için uğraştığını, Müge Anlı ile irtibata girdiğini ve durumu anlattığını ifade eden Çakıcı, Anlı’nın kendilerine destek verdiğini ve bu faydalı çalışmayı üstlendiğini söyledi. 


HİJYENİK ŞARTLARDA YAPILDI
Uzun uğraş ve emekler sonrasında uygulama aşamasına geldiklerini belirten Çakıcı, dün İstasyon mevkinde bulunan Hangar Salonu’nda öğlen saatlerinde düzenlenen ‘Engelliler Haftası’ kapsamındaki eğlence programında kurulan masalarda işinin uzmanı kişiler tarafından hijyenik şartlarda dövmelerin yapıldığını belirtti. Dövmesini yapan engelli vatandaşlar, daha sonra orkestra tarafından çalınan güzel müzikler eşliğinde bol bol dans edip eğlendi. 


ÖLEN EŞİ İÇİN DÖKTÜRDÜĞÜ LOKMAYI ENGELLİ PROGRAMINA DENK GETİRDİ
Eğlence programına katılanlar, Hangar salonu bahçesine, Ömür Tanuş adlı bayan vatandaş tarafından ölmüş olan eşinin hayratı için kurdurduğu lokma tezgahında pişirilen lokmaların tadına baktılar. Eşi için yaptığı lokma hayratını özelikle bu özel güne ve programa denk getirdiğini belirten Ömür Tanuş, lokmadan nasiplenip dua eden herkese çok teşekkür etti.
Kaymakam’ın eşi Derya Demirezer, Jandarma Komutanı’nın eşi Nilay Davutoğlu, Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi ile eşi Fadime Kiremitçi de bu özel programa katılarak destek verdiler.


Editör: Haber Merkezi