“STAGE 6” belgesi ile Avrupa ve Türkiye’nin parmakla gösterilecek kadar az sayılı dijital hastaneleri arasına giren Tire Devlet Hastanesi şimdi de “STAGE 7” belgesine sahip Türkiye’deki ilk Avrupa’da ise 4’ncü hastane olabilmek için gün sayıyor.


Tire Devlet Hastanesi,  gerçekleştirdiği “dijital” devrimle sağlıkta fark yaratıyor.  16 ay önce uzun uğraşlar sonunda almaya hak kazandığı “STAGE 6” belgesi ile Avrupa ve Türkiye’nin parmakla gösterilecek kadar az sayılı dijital hastaneleri arasına giren Tire Devlet Hastanesi bu kez  “STAGE 7” belgesine sahip Türkiye’deki ilk Avrupa’da ise 4’ncü hastane olabilmek için gün sayıyor. Başhekim Fatih Hayali önderliğinde istenilen tüm şartları yerine getiren hastane yönetimi, Uluslararası Sağlık Bilgi ve Yönetim Sistemleri Topluluğu’na (HIMSS) yaptığı başvurunun sonucunu bekliyor.


BÜYÜK ONUR YAŞAYACAKLAR
“STAGE 7” belgesine sahip olabilmeyi hak etkilerini ifade eden Başhekim Hayali, “21 Aralık’ta Almanya’ya giderek, başvurumuzu yaptık. 11-12 Şubat tarihleri arasında HIMSS’e bağlı Hollanda, Amerika, İngiltere, Almanya ve Türkiye’den üst düzey yöneticiler hastanemizde incelemelerde bulunacaklar. Verecekleri rapor doğrultusunda Türkiye’de, “STAGE 7” belgesine sahip ilk hastane olacağız. Henüz ülkemizdeki, üniversite, kamu ve özel hastanelerin hiç biri bu belgeye sahip değil. Avrupa’da ise Almanya ve Hollanda’da bulunan 2 üniversite hastanesi ile İspanya’nın Valencia kentindeki bir hastane STAGE 7 belgesine sahip. Bünyemizdeki tüm unsurlarımızla tam bir dijital hastane olacağız. Tüm birimlerimizde artık kağıt kullanımı son bulacak. Hastanın tedavi süreci, kullandığı ilaçlar, tahlilleri, röntgen ve MR görüntüleri dijital ortamda takip edilip, depolanacak. Tedaviye yönelik güncel bilgileri sorumlu hekim ihtiyaç duyduğunda cep telefonundan takip edebilecek. Tüm servislerdeki odalara kurulan dokunmatik bilgisayar sistemi ile hastanın tedavisi aksamayacak. Sorumlu hemşireler dışında yapılan müdahalelere sistem yanıt vermeyecek. Yanlış ilaç veya ilaç saatlerinde gecikmelerin önüne geçilecek. Hata payına yer olmayan sistem ile sağlık alanında yüksek verim sağlayacak. Hasta memnuniyeti ise en üst düzeyde olacak” dedi.


FARK YARATTILAR
Hastaların, tahlil, teşhis, röntgen, MR ve tomografi sonuçları tamamen dijital ortamda saklanıp, değerlendiriliyor. Hastanedeki doktorlar hastalarının sağlık bilgilerine mesafe tanımaksızın, cep telefonları, tablet ve PC’lerinden kolayca ulaşabiliyor. Eğer hasta tedavi amacıyla başka bir hastaneye giderse, yine kendisinin izniyle mevcut sağlık bilgilerine başka doktorlarda sanal ortamda ulaşabiliyor. Sistem, doktor işini bitirdikten sonra kötü niyetli kullanımların önüne geçebilmek amacıyla kendiliğinden kapanıyor ve bilgileri kaydetmek mümkün olmuyor. Hastaların, tahlil sonuçları veya röntgenleri ile kapı kapı dolaşması tarih oluyor. Dijital devrim ile hasta ve doktorlar önemli ölçüde zamandan tasarruf ediyor.

Editör: Haber Merkezi