Serkan ÇİÇEK


Pandemiden dolayı uzun süredir işe çıkamayan müzisyenler geçimini sağlamak için çareler ararken Tire’de yaşayan bazı müzisyenler ise davullarını alıp sahur vakti sokağa çıkıyor. Kısıtlamaların işlerini olumsuz etkilendiğini söyleyen müzisyenler birbirinden güzel manilerle sokak sokak dolaşıyor. Davulcular profesyonel müzisyen olunca Tireliler de birbirinden güzel seslerle sahura uyanıyor.

HaberTire Gazetesi muhabirleri de bu gece o müzisyenlerle buluştu. Davulcularla sokak sokak gezen muhabirlerimiz o anları sizler için kaydetti.

ZOR GÜNLER GEÇİRİYORUZ

HaberTire Gazetesi’ne konuşan müzisyenler mesleki olarak çok zor günler geçirdiklerini söyledi. İkişerli gruplar halinde çalıştıklarını söyleyen müzisyenler hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığından dert yandı. Müzisyenler açıklamalarını şu cümlelerle sürdürdü;

Her birimiz normal hayatımızda müzisyeniz.  Pandemiden dolayı 2 senedir ramazan davuluna çıkıyoruz. Bu işte de geceleri bahşiş toplamamız yasak. Tek gelirimiz bayram günü toplayacağımız paralar olacak. Eski ramazan ahenkleri yok artık.

KANUN SANATÇISI ALİ ÖVEK: “İŞSİZİZ”

Ramazan davulu işine başlayan bir başka müzisyen ise Kanun Sanatçısı Ali Övek oldu. Giderlerini karşılamak için arabasını sattığını belirten Övek, şöyle konuştu;

“Pandemi dolayısıyla mağdur olduğumuz için 2 yıldır ramazanda davul çalmaya çıkıyoruz. Geçen yıl işlerimiz biraz daha iyiydi ama bu sene hepten kötü. 1 yıldan beri bizler müzisyenler olarak çok işsiziz. Mağdur olduk. Bu dönemde 103 müzisyen arkadaşımız intihar etti. Ailelerinin ayrılan, düzeni bozulan arkadaşlarımız var. Bizim gibi mağdur olan birçok aile var. Kimi zurnasını sattı kimi klarnetini. Bu süreçte ben de geçinebilmek için arabamı sattım. Bu durum dizilere bile konu olmaya başladı. Yetkililer bir miktar yardımcı oldu ama o da yetersiz kaldı. Kiralarımız faturalarımız giderlerimiz devam ediyor. İnsanlar eğlenecekleri zaman hep biz müzisyenleri çağırdılar. Gelin bizi eğlendirin dediler. Ama bu zor günlerimizde bizi kimseler aramadı. Ben pandemiden dolayı 2 senedir bu işi yapıyorum. Normal şartlarda davula çıkmıyordum. Geçen yıl ramazan ayında elimize 700’er lira para geçti. Bu senede aynı şekilde bir umudumuz var”

Editör: Haber Merkezi