Saime ÖzkaraYıllar önce bir televizyon kanalında Tire Aşevi’ni gören Manisalı  Hayırsever Saime Özkara, aşevi kurmaya karar verdi ve bugün bin kişiye yemek verebilecek kapasiteye ulaştırdı.

Ercan ÇELİK / HaberTire

Bundan 20 yıl önce TRT'de yayınlanan bir programda Tire Balım Sultan Vakfı Aşevi’ni gördüğünü dile getiren Hayırsever Saime Özkara, “''20 yıl önce TRT'nin bir programında İzmir'in Tire ilçesinde kurulan bir aşevi gösterilmişti. Aşevini kuran Hacı Bey, bu programda aşevinin kurulduğu durumu ile şimdiki durumunu kıyaslayarak, araçlarla dağıtım yapabildikleri bir duruma geldiklerini anlatmıştı. Bunu bizim de yapabileceğimizi düşündüm. Rabbim bana da bir kıvılcım uçurdu. Eşim ve erkek kardeşim Arif Koşar'la bizim de böyle bir şey yapabileceğimizi paylaştım. 'Senin böyle bir fikrin varsa biz arkandayız' dediler. Böylelikle bu hayır işine başladık'' dedi.

 

KOMŞUDAN ALDIĞI TENCEREYLE BAŞLADI

Manisa’nın Çarşı Mahallesi’nde bulunan Hakikat Aşevi, geçim sıkıntısı yaşayan aileler ile yaşlı ve yatalak vatandaşlar için yemek pişirip, dağıtıyor. Aşevinin kuruluşundan bugüne geçen süreçten bahseden Özkara, “20 yıl önce komşumdan ödünç aldığım ufacık bir tencerede 250 Gr. kıyma, Bir paket şehriye ve 2 ye da 3 Kg. kıymalı patates yemeği yaparak bu hayır yemeklerine başlamıştık. Şimdi ise kazanlarımızın içine 5-10 kuzu girebiliyor. Çuvallarla patates soyuyoruz, çuvallarla fasulye, nohut yemeği yapıyoruz. Rabbim bize 'yürü' dedi. İlk başladığımızda 10-15 kişiye yemek veriyorduk, Şimdi 8 yüz ile bin kişiye yemek verir duruma geldik'' dedi.

Editör: Haber Merkezi